Til hovedinnhold

Pico de gallo

15 min
7 varer
432
Pico de gallo

Lag en frisk salsa bestående av tomater, løk, koriander, chilli og lime. Pico de gallo er bare en av mange salsavarianter som finnes. Tilpass gjerne salsaen etter din egen smak ved å variere mengden av de enkelte ingrediensene. Salsaen kan oppbevares kjølig noen dager om ikke du får spist alt med det samme eller ønsker å lage det på forhånd. Pass på å ta den ut litt før servering, slik at den får romtemperatur.

Oppskrift av Ina Johnsen fra MatPaaBordet.no.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 stykker tomat, mellomstore og modne
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 1 håndfull koriander, grovhakket
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss olivenolje, kan sløyfes
  • salt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 stykker tomat, mellomstore og modne
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 1 håndfull koriander, grovhakket
  • 1 stk rød chili, finhakket
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss olivenolje, kan sløyfes
  • salt
Fjern innmaten av tomatene og skjær kjøttet i fine terninger.
Bland tomater med løk, koriander, 1/2 finhakket chilli, saften av en lime og evt. olivenolje.
Smak til med salt og evt. mer chilli.
La det stå og godgjøre seg 15 minutter før du serverer.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern innmaten av tomatene og skjær kjøttet i fine terninger.
Bland tomater med løk, koriander, 1/2 finhakket chilli, saften av en lime og evt. olivenolje.
Smak til med salt og evt. mer chilli.
La det stå og godgjøre seg 15 minutter før du serverer.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?