Til hovedinnhold

Frisk ceviche med laks, chili og mango

45 min
9 varer
805
Frisk ceviche med laks, chili og mango

Å lage ceviche er en morsom måte å tilberede mat på. Det er ikke en oppskrift, men heller en metode å tilberede rå fisk og skalldyr på. Man marinerer rå fisk eller skalldyr i lime- eller sitronjuice. Syren i sitrusen får proteinene til å koagulere, så den faktisk blir kokt. Man kan tilsette hva som helst av smaker i en ceviche, men klassisk for retten er koriander, chili og i mange tilfeller tomat. 

Jeg har valgt å lage en lett og vårlig variant som kan serveres som en forrett til fire eller hovedrett til to. Serveres gjerne med litt frisk grønn salat. Min favoritt til ceviche er frisée!

Ingredienser

2
porsjoner
  • 350 g laksefilet
  • 4 stykker lime
  • 1 stk mango
  • 2 stykker avokado
  • 1 stk rød chili
  • 1 håndfull koriander
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • havsalt, smak til
  • pepper, smak til

Slik gjør du:

  • 350 g laksefilet
  • 4 stykker lime
  • 1 stk mango
  • 2 stykker avokado
  • 1 stk rød chili
  • 1 håndfull koriander
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • havsalt, smak til
  • pepper, smak til
Start med å rense fisken og del den opp i centimeterstore kuber. Vil du lage en raskere ceviche kan du kutte opp fisken i mindre biter og korte ned på marineringstiden.
Legg laksebitene i en bolle og press limejuicen over så det såvidt dekker fisken. La det stå og marineres i 30-45 minutter, eller til fisken har fått en helt jevn farge. Rør om av og til så alle bitene blir jevnt “kokt”.
Mens cevichen står og godgjør seg, gjør du klar de andre ingrediensene. Del mangoen og avokado i små biter, finhakk chilien og plukk ca 20-30 fine korianderblader. Bland alle ingrediensene sammen med olivenoljen, og litt salt og pepper.
Når fisken er klar kan du sile bort limejuicen og ha fiskebitene over i grønnsaksblandingen. Hvis fiskebitene har blitt veldig syrlige kan du skylle dem raskt i kaldt vann først. Spis med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å rense fisken og del den opp i centimeterstore kuber. Vil du lage en raskere ceviche kan du kutte opp fisken i mindre biter og korte ned på marineringstiden.
Legg laksebitene i en bolle og press limejuicen over så det såvidt dekker fisken. La det stå og marineres i 30-45 minutter, eller til fisken har fått en helt jevn farge. Rør om av og til så alle bitene blir jevnt “kokt”.
Mens cevichen står og godgjør seg, gjør du klar de andre ingrediensene. Del mangoen og avokado i små biter, finhakk chilien og plukk ca 20-30 fine korianderblader. Bland alle ingrediensene sammen med olivenoljen, og litt salt og pepper.
Når fisken er klar kan du sile bort limejuicen og ha fiskebitene over i grønnsaksblandingen. Hvis fiskebitene har blitt veldig syrlige kan du skylle dem raskt i kaldt vann først. Spis med en gang.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?