Til hovedinnhold

Shepherd's pie

1 h
17 varer
899
Shepherd's pie

Shepherd's pie med krydret kjøttdeig dekket av digg potetmos er enkel og perfekt kosemiddag. Det er godt, mettende og veldig lett å lage.

Du trenger omtrent en halvtime til å lage denne retten, pluss en knapp halvtime steking i ovnen. Lag kjøttfyllet mens potetene koker. Legg alt i en ildfast form og stek i ovnen for å få en fin gyllen skorpe på potetmosen.

Oppskrift av matblogger Ingrid Victoria Huseby.

Ingredienser

4
porsjoner

Fyll

  • 400 g kjøttdeig av svin, lam eller storfe
  • 1 stk løk, opphakket
  • 2 stykker vårløk, i skiver
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrøtter, i terninger
  • 1 stk paprika, i biter
  • rosmarin
  • salt
  • pepper

Tomatsaus

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 håndfull basilikum, fersk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Potetmos

  • 7 stykker poteter, middelsstore
  • 1.5 ss smør
  • 2 dl melk
  • revet ost, eller parmesan

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Fyll

  • 400 g kjøttdeig av svin, lam eller storfe
  • 1 stk løk, opphakket
  • 2 stykker vårløk, i skiver
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker gulrøtter, i terninger
  • 1 stk paprika, i biter
  • rosmarin
  • salt
  • pepper

Tomatsaus

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 håndfull basilikum, fersk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Potetmos

  • 7 stykker poteter, middelsstore
  • 1.5 ss smør
  • 2 dl melk
  • revet ost, eller parmesan
Sett ovnen på 200 grader varmluft eller grill.
Vask og skrell potetene. Del dem opp i store biter og kok dem møre.
Ha olje i en stekepanne og sett på sterk varme. Brun kjøttet mens du finhakker grønnsakene. Demp varmen og tilsett grønnsakene. Stek til gulrøttene er passe møre.f
Ha olje i en kjele og stek hvitløken til den blir gyllen. Ta den ut og tilsett de hermetiske tomatene, tomatpuré og basilikum.
La det putre så lenge du har tid til. Smak til med salt og pepper, og bland tomatsausen med kjøttfyllet.
Når potetene er møre, hell av vannet. Tilsett melk og meierismør, og mos til du får en glatt og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Legg kjøttfyllet i en ildfast form og spre potetmosen som et lokk over kjøttfyllet. Strø over revet parmesan eller annen ost. Stek i 20-30 min eller til potetmosen er gylden på toppen.
Server som den er eller lag en frisk grønn salat til.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader varmluft eller grill.
Vask og skrell potetene. Del dem opp i store biter og kok dem møre.
Ha olje i en stekepanne og sett på sterk varme. Brun kjøttet mens du finhakker grønnsakene. Demp varmen og tilsett grønnsakene. Stek til gulrøttene er passe møre.f
Ha olje i en kjele og stek hvitløken til den blir gyllen. Ta den ut og tilsett de hermetiske tomatene, tomatpuré og basilikum.
La det putre så lenge du har tid til. Smak til med salt og pepper, og bland tomatsausen med kjøttfyllet.
Når potetene er møre, hell av vannet. Tilsett melk og meierismør, og mos til du får en glatt og fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Legg kjøttfyllet i en ildfast form og spre potetmosen som et lokk over kjøttfyllet. Strø over revet parmesan eller annen ost. Stek i 20-30 min eller til potetmosen er gylden på toppen.
Server som den er eller lag en frisk grønn salat til.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?