Til hovedinnhold

Islatte

5 min
4 varer
207
Islatte

Islatte er en kald versjon av «caffè latte», som betyr kaffe og melk på italiensk. Melken demper bitterheten i kaffen, mens kaffen gir nytt liv til melken.

Oppskrift av kaffesjef Ben Symes ved kaffebaren Fuglen i Oslo. 

Tips: 
Det er enkelt å lage din egen sukkerlake eller sirup til iskaffen. Sukkerlake lager du med halvparten hvitt sukker og halvparten kokende vann. Rør sukker i vannet til det er oppløst og du har en sirupkonsistens.

Tilsett kanel, vaniljestang eller annet krydder etter ønske i sukkerlaken for å få sirup med smak. La det stå å trekke i 30-60 minutter før du heller sirupen over i en flaske.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 2 stk espresso
  • 1 ss sukkerlake, eventuelt hjemmelaget sirup
  • isbiter
  • melk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk espresso
  • 1 ss sukkerlake, eventuelt hjemmelaget sirup
  • isbiter
  • melk
Hell espresso og sukkerlake/sirup i en shaker fylt med is. Rull shakeren rundt (ikke rist!) i ca. 25 sekunder. Hell over i et høyt glass og topp med melk.
woman cooking

Bon appetit!

Hell espresso og sukkerlake/sirup i en shaker fylt med is. Rull shakeren rundt (ikke rist!) i ca. 25 sekunder. Hell over i et høyt glass og topp med melk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?