Til hovedinnhold

Cæsarsalat

30 min
16 varer
1.9k
Cæsarsalat

Cæsarsalat blir ekstra mettende med grillet kylling. Har du i tillegg litt bacon på toppen, blir de populære salaten også knasende god. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker kyllingfilet
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper
  • 1 pakke bacon
  • 0.25 stk baguett, eller brød i terninger
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g parmesan
  • smør, til steking
  • 4 stykker hjertesalat, vasket og tørket

Cæsardressing med yoghurt

  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker ansjosfilet
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 0.5 stk sitronsaft
  • 1 dl olje, eller olivenolje
  • 2 ss yoghurt naturell
  • salt
  • kajennepepper
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 stykker kyllingfilet
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper
  • 1 pakke bacon
  • 0.25 stk baguett, eller brød i terninger
  • 1 fedd hvitløk
  • 50 g parmesan
  • smør, til steking
  • 4 stykker hjertesalat, vasket og tørket

Cæsardressing med yoghurt

  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stykker ansjosfilet
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 0.5 stk sitronsaft
  • 1 dl olje, eller olivenolje
  • 2 ss yoghurt naturell
  • salt
  • kajennepepper
  • pepper, kvernet
Pensle kyllingfiletene med olje og krydre med salt og pepper. Grill eller stek kyllingen på begge sider til fileten er gjennomstekt.
Legg baconet på et stekebrett med bakepapir. Stek det gyllent og sprøtt i ovn ved 190 grader. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir og knekk det opp i mindre biter.
Lag dressingen. Finhakk hvitløk og ansjos, og mos det gjerne sammen med en gaffel.
Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, hvitløk og sitronsaft i en bolle. Tilsett oljen, litt etter litt, under visping. Dressingen skal bli tykk som en majones.
Rør inn yoghurten og smak dressingen til med salt og kajennepepper. Hvis ønskelig kan du gjerne rør in en liten håndfull revet parmesan i dressingen.
Stek brødbitene gylne og sprø i smør. Tilsett presset hvitløk.
Riv salatbladene fra hverandre og fordel dem utover et stort fat.
Skjær kyllingen i tynne skiver og fordel kyllingskiver og baconet over salatbladene. Ringle over litt av dressingen og dryss over revet parmesan.
Dryss til slutt over sprøstekte brød og pynt med gressløk. Server resten av dressingen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Pensle kyllingfiletene med olje og krydre med salt og pepper. Grill eller stek kyllingen på begge sider til fileten er gjennomstekt.
Legg baconet på et stekebrett med bakepapir. Stek det gyllent og sprøtt i ovn ved 190 grader. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir og knekk det opp i mindre biter.
Lag dressingen. Finhakk hvitløk og ansjos, og mos det gjerne sammen med en gaffel.
Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, hvitløk og sitronsaft i en bolle. Tilsett oljen, litt etter litt, under visping. Dressingen skal bli tykk som en majones.
Rør inn yoghurten og smak dressingen til med salt og kajennepepper. Hvis ønskelig kan du gjerne rør in en liten håndfull revet parmesan i dressingen.
Stek brødbitene gylne og sprø i smør. Tilsett presset hvitløk.
Riv salatbladene fra hverandre og fordel dem utover et stort fat.
Skjær kyllingen i tynne skiver og fordel kyllingskiver og baconet over salatbladene. Ringle over litt av dressingen og dryss over revet parmesan.
Dryss til slutt over sprøstekte brød og pynt med gressløk. Server resten av dressingen ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?