Til hovedinnhold

Nudelsalat med biff

25 min
16 varer
1.5k
Nudelsalat med biff

Andre grønnsaker som nepe, reddik, sukkererter og rødløk kan også brukes.
Tips: Lag din egen sprøstekte løk. Skjær 2-3 sjalottløk i tynne ringer. Vend ringene i hvetemel og rist av det overflødige melet. Varm litt solsikkeolje i en liten gryte/kasserolle, du trenger ikke bruke så veldig mye olje, et par tre cm er nok. Stek løkringene i flere omganger, de skal bli gylne og sprø og må ikke stekes for lenge. La den sprøstekte løken få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over litt salt.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g biff
  • 100 g risnudler, tynne
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk agurk, slange
  • 4 stk vårløk
  • 3 ss løk, sprøstekt
  • 3 ss peanøtter, hakkede
  • olje, til steking

Dressing

  • 2 stk limesaft
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss fish sauce
  • 1 stk rød chili, renset og hakket
  • 1 stk hvitløk, fedd, finhakket
  • 2 ts ingefær, revet
  • 1 stk sitrongress
  • 2 ss koriander, grovhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g biff
  • 100 g risnudler, tynne
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk agurk, slange
  • 4 stk vårløk
  • 3 ss løk, sprøstekt
  • 3 ss peanøtter, hakkede
  • olje, til steking

Dressing

  • 2 stk limesaft
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss fish sauce
  • 1 stk rød chili, renset og hakket
  • 1 stk hvitløk, fedd, finhakket
  • 2 ts ingefær, revet
  • 1 stk sitrongress
  • 2 ss koriander, grovhakket
Skjær kjøttet i tynne strimler. Krydre med salt og kvernet pepper, stek dem raskt i varm olje og legg biffstrimlene til side så lenge. Du kan også steke biffen hel for så å skjære den i tynne skiver.
Skjær av den harde enden og fjern de ytterste harde ”bladene” på sitrongresset. Finsnitt sitrongresset og bland det sammen med resten av ingrediensene til dressingen. Kjør alt sammen med en stavmikser.
Kok nudlene som beskrevet på pakken, skyll dem i kaldt vann.
Kutt gulrøttene i tynne strimler og finsnitt vårløk. Skjær agurken i lange tynne skiver, bruk en aspargesskreller eller ostehøvel, unngå å bruke den bløte kjernen.
Bland alt sammen, tilsett dressing og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i tynne strimler. Krydre med salt og kvernet pepper, stek dem raskt i varm olje og legg biffstrimlene til side så lenge. Du kan også steke biffen hel for så å skjære den i tynne skiver.
Skjær av den harde enden og fjern de ytterste harde ”bladene” på sitrongresset. Finsnitt sitrongresset og bland det sammen med resten av ingrediensene til dressingen. Kjør alt sammen med en stavmikser.
Kok nudlene som beskrevet på pakken, skyll dem i kaldt vann.
Kutt gulrøttene i tynne strimler og finsnitt vårløk. Skjær agurken i lange tynne skiver, bruk en aspargesskreller eller ostehøvel, unngå å bruke den bløte kjernen.
Bland alt sammen, tilsett dressing og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?