Til hovedinnhold

Salat med bakt søtpotet og mango

30 min
12 varer
814
Salat med bakt søtpotet og mango

Denne salaten er glimrende som tilbehør til alle typer grillmat, eller som en vegetarsalat full av smak. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 0.5 kg søtpotet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk rødløk
  • 0.5 stk ananas
  • 1 stk mango
  • 1 stk grapefrukt, rosa
  • 150 g salat, gjerne baby leaf, renset og vasket
  • 1 stk lime
  • 50 g fetaost
  • olivenolje
  • flaksalt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 kg søtpotet
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk rødløk
  • 0.5 stk ananas
  • 1 stk mango
  • 1 stk grapefrukt, rosa
  • 150 g salat, gjerne baby leaf, renset og vasket
  • 1 stk lime
  • 50 g fetaost
  • olivenolje
  • flaksalt
  • pepper
Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Legg potetene over i en liten langpanne. Drypp over olje og krydre med salt og pepper. Vend alt godt sammen og bak søtpotetene i ovn ved 200 grader i ca 20 minutter eller til bitene er helt møre.
Rens og finhakk chilien. Skjær rødløken tynne skiver og mango og ananas i små terninger. Skjær av skallet på grapefrukten og skjær ut hinnefrie båter. Del ”grapefiletene” i mindre biter.
Bland de bakte søtpotetene med resten av ingrediensene og fordel det utover et stort fat, eller ha alt i en bolle. Press over limesaft, drypp over olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Dryss til slutt over smuldret fetaost. Pynt gjerne med friske urter som basilikum, koriander og/eller mynte.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Legg potetene over i en liten langpanne. Drypp over olje og krydre med salt og pepper. Vend alt godt sammen og bak søtpotetene i ovn ved 200 grader i ca 20 minutter eller til bitene er helt møre.
Rens og finhakk chilien. Skjær rødløken tynne skiver og mango og ananas i små terninger. Skjær av skallet på grapefrukten og skjær ut hinnefrie båter. Del ”grapefiletene” i mindre biter.
Bland de bakte søtpotetene med resten av ingrediensene og fordel det utover et stort fat, eller ha alt i en bolle. Press over limesaft, drypp over olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Dryss til slutt over smuldret fetaost. Pynt gjerne med friske urter som basilikum, koriander og/eller mynte.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?