Til hovedinnhold

Hjemmelaget yoghurtis med jordbær og vanilje

5 min
3 varer
2.4k
Hjemmelaget yoghurtis med jordbær og vanilje

Hjemmelaget yoghurtis med jordbær og vanilje er den superenkle og digge yoghurtisen til bakeblogger Kristine Ilstad fra Det søte liv. Denne isen lager du på bare fem minutter!

Det er viktig å bruke gresk yoghurt for at konsistensen skal bli riktig. I tillegg bør du starte med å blende halvparten av de frosne bærene, for å unngå at blenderen eller hurtigmikseren henger seg opp. Ilstad bruker gresk yoghurt med vaniljesmak, men hvis du ikke har det kan du bruke vanlig gresk yoghurt eller matyoghurt og tilsette frø fra en vaniljestang og litt ekstra melis.

Isen smelter ganske fort, så her er det bare å spise den med én gang. Men det blir nok ikke noe problem, så god som denne isen er.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

3
porsjoner
  • 350 g yoghurt, gresk med vaniljesmak
  • 3 - 4 ss melis
  • 500 g jordbær, frosne, evt. annen frossen frukt

Slik gjør du:

  • 350 g yoghurt, gresk med vaniljesmak
  • 3 - 4 ss melis
  • 500 g jordbær, frosne, evt. annen frossen frukt
Ha yoghurt, melis og halvparten av jordbærene i en blender. Kjør til alt har konsistensen til en smoothie.
Tilsett resten av bærene og kjør til de knuser og blander seg med yoghurten og konsistensen er tykk som yoghurtis. Pass på så du ikke kjører mikseren for lenge, da dette kan føre til at isen smelter for mye.
Server yoghurtisen straks. Hvis du vil, kan du fylle isen i en sprøytepose og sprøyte den i iskremkjeks. Bruk da sprøytetipp med stor, taggete åpning.
Alternativt kan du ha isen i et beger i eller dessertglass og spise isen med skje. Pynt gjerne med strøssel!
Alternativt kan du ha isen i et beger i eller dessertglass og spise isen med skje. Pynt gjerne med strøssel!
woman cooking

Bon appetit!

Ha yoghurt, melis og halvparten av jordbærene i en blender. Kjør til alt har konsistensen til en smoothie.
Tilsett resten av bærene og kjør til de knuser og blander seg med yoghurten og konsistensen er tykk som yoghurtis. Pass på så du ikke kjører mikseren for lenge, da dette kan føre til at isen smelter for mye.
Server yoghurtisen straks. Hvis du vil, kan du fylle isen i en sprøytepose og sprøyte den i iskremkjeks. Bruk da sprøytetipp med stor, taggete åpning.
Alternativt kan du ha isen i et beger i eller dessertglass og spise isen med skje. Pynt gjerne med strøssel!
Alternativt kan du ha isen i et beger i eller dessertglass og spise isen med skje. Pynt gjerne med strøssel!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?