Til hovedinnhold

Langtidsstekt svinenakke i pitabrød

7 h
23 varer
539
Langtidsstekt svinenakke i pitabrød

Overrask dine venner med en supergod saftig kebab av langtidsstekt krydret svinenakke. Fyll herligheten i nystekte pitabrød sammen med rikelig frisk salat.  

Ingredienser

5
porsjoner
  • 1.5 kg svinenakke
  • 4 - 5 fedd hvitløk
  • 1 - 3 kvast timian
  • 2 ts paprikapulver, røkt
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 - 2 dl olje
  • 2 dl eplejuice

salat

  • 2 stk hjertesalat
  • 1 stk eple
  • 1 stk søt paprika
  • 1 stykker rødløk
  • 2 stk tomat
  • 5 dl mais, hermetiske
  • 3 stk jalapeño, eller bananchili

Dressing

  • 4 ss lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss ketchup
  • salt
  • pepper

Pitabrød

  • 1 l hvetemel
  • 5 dl vann, lunket
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts olje
  • 50 g gjær

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.5 kg svinenakke
  • 4 - 5 fedd hvitløk
  • 1 - 3 kvast timian
  • 2 ts paprikapulver, røkt
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 - 2 dl olje
  • 2 dl eplejuice

salat

  • 2 stk hjertesalat
  • 1 stk eple
  • 1 stk søt paprika
  • 1 stykker rødløk
  • 2 stk tomat
  • 5 dl mais, hermetiske
  • 3 stk jalapeño, eller bananchili

Dressing

  • 4 ss lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss ketchup
  • salt
  • pepper

Pitabrød

  • 1 l hvetemel
  • 5 dl vann, lunket
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts olje
  • 50 g gjær
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Dryss over paprikapulver, hakket hvitløk og timiankvaster. Drypp over olje og tøm litt eplesaft i bunnen av stekformen. Dekk formen med folie og stek i ovnen på 125 grader i 7-8 timer.
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Dryss over paprikapulver, hakket hvitløk og timiankvaster. Drypp over olje og tøm litt eplesaft i bunnen av stekformen. Dekk formen med folie og stek i ovnen på 125 grader i 7-8 timer.
La kjøttet avkjøles litt før det rives i stykker er klart til å fylles i pitabrødene.
La kjøttet avkjøles litt før det rives i stykker er klart til å fylles i pitabrødene.
Lag en blanding av hjertesalat, søtpaprika, rødløk og tomater. Ha i tynne strimler av epler og bland inn biter av bananchili. Denne chilivarianten er litt mildere og søtere enn jalapenos. Tilsett hermetiske maiskorn eller server maisen ved siden av.
Lag en blanding av hjertesalat, søtpaprika, rødløk og tomater. Ha i tynne strimler av epler og bland inn biter av bananchili. Denne chilivarianten er litt mildere og søtere enn jalapenos. Tilsett hermetiske maiskorn eller server maisen ved siden av.
Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Rør ut gjær i fingervarmt vann og tilsett olje, mel,salt og sukker. Elt deigen til den er myk og smidig og slipper bakebollen. Dekk bakebollen med klede og sett på lunt sted til heving i ca. 30 minutter. Del opp deigen i ca. 16 emner. Rull boller som kjevles eller trykkes flate før de stekes midt i ovnen på 275 grader i 2-3 minutter på hver side. Avkjøles på rist.
Rør ut gjær i fingervarmt vann og tilsett olje, mel,salt og sukker. Elt deigen til den er myk og smidig og slipper bakebollen. Dekk bakebollen med klede og sett på lunt sted til heving i ca. 30 minutter. Del opp deigen i ca. 16 emner. Rull boller som kjevles eller trykkes flate før de stekes midt i ovnen på 275 grader i 2-3 minutter på hver side. Avkjøles på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Dryss over paprikapulver, hakket hvitløk og timiankvaster. Drypp over olje og tøm litt eplesaft i bunnen av stekformen. Dekk formen med folie og stek i ovnen på 125 grader i 7-8 timer.
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Dryss over paprikapulver, hakket hvitløk og timiankvaster. Drypp over olje og tøm litt eplesaft i bunnen av stekformen. Dekk formen med folie og stek i ovnen på 125 grader i 7-8 timer.
La kjøttet avkjøles litt før det rives i stykker er klart til å fylles i pitabrødene.
La kjøttet avkjøles litt før det rives i stykker er klart til å fylles i pitabrødene.
Lag en blanding av hjertesalat, søtpaprika, rødløk og tomater. Ha i tynne strimler av epler og bland inn biter av bananchili. Denne chilivarianten er litt mildere og søtere enn jalapenos. Tilsett hermetiske maiskorn eller server maisen ved siden av.
Lag en blanding av hjertesalat, søtpaprika, rødløk og tomater. Ha i tynne strimler av epler og bland inn biter av bananchili. Denne chilivarianten er litt mildere og søtere enn jalapenos. Tilsett hermetiske maiskorn eller server maisen ved siden av.
Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Rør ut gjær i fingervarmt vann og tilsett olje, mel,salt og sukker. Elt deigen til den er myk og smidig og slipper bakebollen. Dekk bakebollen med klede og sett på lunt sted til heving i ca. 30 minutter. Del opp deigen i ca. 16 emner. Rull boller som kjevles eller trykkes flate før de stekes midt i ovnen på 275 grader i 2-3 minutter på hver side. Avkjøles på rist.
Rør ut gjær i fingervarmt vann og tilsett olje, mel,salt og sukker. Elt deigen til den er myk og smidig og slipper bakebollen. Dekk bakebollen med klede og sett på lunt sted til heving i ca. 30 minutter. Del opp deigen i ca. 16 emner. Rull boller som kjevles eller trykkes flate før de stekes midt i ovnen på 275 grader i 2-3 minutter på hver side. Avkjøles på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?