Til hovedinnhold

Brødpudding med sitrusfrukt

45 min
10 varer
86
Brødpudding med sitrusfrukt

Brødpudding med sitrusfrukt var en del av menyen i Eidsvoll i 1814. Tjenerskapet serverte da 112 eidsvollsmenn lunsj og tre retters middag hver dag i seks uker - uten elektrisitet og innlagt vann. Lise Finckenhagen har gjenskapt desserten på gammel vis.

Julekake kan erstattes med boller, kanelboller, brioche, vørtekake eller loff. Tilsett da litt rosiner og sukat hvis ønskelig. Bruk helst økologisk sitron og appelsin eller skrubb dem godt i varmt vann før bruk.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 10 skive(r) julekake, mellomstore
  • 50 g meierismør, romtemperert
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 2 stykker egg, store
  • 3 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, evt. vaniljesukker
  • 1 stk appelsin, revet skall, godt vasket
  • 1 stk sitron, revet skall, helst økologisk
  • sukker, grovkornet

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 10 skive(r) julekake, mellomstore
  • 50 g meierismør, romtemperert
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 2 stykker egg, store
  • 3 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, evt. vaniljesukker
  • 1 stk appelsin, revet skall, godt vasket
  • 1 stk sitron, revet skall, helst økologisk
  • sukker, grovkornet
Skjær kakeskivene i store terninger. Bruk en brødform eller ildfast form som rommer ca. 1 ½ l og smør formen med smør. Legg julekaketerningene over i den smurte formen.
Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker, frøene fra vaniljestangen, appelsinskall og sitronskall. Hell blandingen over i formen og la det stå i noen minutter slik at brødet får litt tid til å suge til seg eggeblandingen.
Dryss til slutt over litt grovt sukker og bak puddingen ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til puddingen har satt seg. Serveres lun.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kakeskivene i store terninger. Bruk en brødform eller ildfast form som rommer ca. 1 ½ l og smør formen med smør. Legg julekaketerningene over i den smurte formen.
Visp sammen fløte, melk, egg, eggeplommer, sukker, frøene fra vaniljestangen, appelsinskall og sitronskall. Hell blandingen over i formen og la det stå i noen minutter slik at brødet får litt tid til å suge til seg eggeblandingen.
Dryss til slutt over litt grovt sukker og bak puddingen ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til puddingen har satt seg. Serveres lun.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?