Til hovedinnhold

Asparges- og brokkolipai med gruveost

2 h
12 varer
82
Asparges- og brokkolipai med gruveost

Dypt inne i berget det blå lagres osten som gir denne velsmakende paien et ekstra løft. Jeg synes også den kler aspargesen og spekeskinken som jeg har brukt i denne lette, fine forsommerpaien.
Paier bør etter min mening serveres rykende varme. Men ønsker du en lettvint stund på kjøkkenet, er det fullt mulig å steke ferdig bunnen dagen før.

Ingredienser

4
porsjoner

Paideig

  • 300 g hvetemel
  • 90 g smør
  • 0.5 stk egg
  • 2.5 ss vann

Paifyll

  • 4 stk egg
  • 2 dl fløte
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 6 skive(r) spekeskinke, tynne
  • 200 g gruveost, revet
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Paideig

  • 300 g hvetemel
  • 90 g smør
  • 0.5 stk egg
  • 2.5 ss vann

Paifyll

  • 4 stk egg
  • 2 dl fløte
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 6 skive(r) spekeskinke, tynne
  • 200 g gruveost, revet
  • salt
  • pepper
Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, gjerne i food processor. La deigen hvile kaldt før den kjevles ut til en tynn leiv som dekker paiformen. Trykk deigen ut i paiformen, prikk bunnen med gaffel og sett den kjølig i en time eller 15 minutter i fryseren.
Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, gjerne i food processor. La deigen hvile kaldt før den kjevles ut til en tynn leiv som dekker paiformen. Trykk deigen ut i paiformen, prikk bunnen med gaffel og sett den kjølig i en time eller 15 minutter i fryseren.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, fyll i tørre erter, dette for å unngå at deigen krymper under stekingen. Forstek paibunnen ved 200 grader 8-10 minutter, slik at den får en stekeskorpe og en bunn som ikke blir rå og klissete. Skjær opp løken i tynne skiver, bryt brokkoli i små buketter og fjern litt av skallet på aspargesen nederst på stilken med en rotskreller.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, fyll i tørre erter, dette for å unngå at deigen krymper under stekingen. Forstek paibunnen ved 200 grader 8-10 minutter, slik at den får en stekeskorpe og en bunn som ikke blir rå og klissete. Skjær opp løken i tynne skiver, bryt brokkoli i små buketter og fjern litt av skallet på aspargesen nederst på stilken med en rotskreller.
Varm litt olje i pannen, stek løk, brokkolibuketter og asparges til de er lett møre. Fordel grønnsakene i paiskallet, tøm over sammenvispet egg og fløte. Legg i spekeskinke og tre-fire hele asparges på toppen. Strø over revet gruveost og stek paien ved 200 grader i cirka 40 minutter til eggemassen har satt seg.
Varm litt olje i pannen, stek løk, brokkolibuketter og asparges til de er lett møre. Fordel grønnsakene i paiskallet, tøm over sammenvispet egg og fløte. Legg i spekeskinke og tre-fire hele asparges på toppen. Strø over revet gruveost og stek paien ved 200 grader i cirka 40 minutter til eggemassen har satt seg.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, gjerne i food processor. La deigen hvile kaldt før den kjevles ut til en tynn leiv som dekker paiformen. Trykk deigen ut i paiformen, prikk bunnen med gaffel og sett den kjølig i en time eller 15 minutter i fryseren.
Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, gjerne i food processor. La deigen hvile kaldt før den kjevles ut til en tynn leiv som dekker paiformen. Trykk deigen ut i paiformen, prikk bunnen med gaffel og sett den kjølig i en time eller 15 minutter i fryseren.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, fyll i tørre erter, dette for å unngå at deigen krymper under stekingen. Forstek paibunnen ved 200 grader 8-10 minutter, slik at den får en stekeskorpe og en bunn som ikke blir rå og klissete. Skjær opp løken i tynne skiver, bryt brokkoli i små buketter og fjern litt av skallet på aspargesen nederst på stilken med en rotskreller.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, fyll i tørre erter, dette for å unngå at deigen krymper under stekingen. Forstek paibunnen ved 200 grader 8-10 minutter, slik at den får en stekeskorpe og en bunn som ikke blir rå og klissete. Skjær opp løken i tynne skiver, bryt brokkoli i små buketter og fjern litt av skallet på aspargesen nederst på stilken med en rotskreller.
Varm litt olje i pannen, stek løk, brokkolibuketter og asparges til de er lett møre. Fordel grønnsakene i paiskallet, tøm over sammenvispet egg og fløte. Legg i spekeskinke og tre-fire hele asparges på toppen. Strø over revet gruveost og stek paien ved 200 grader i cirka 40 minutter til eggemassen har satt seg.
Varm litt olje i pannen, stek løk, brokkolibuketter og asparges til de er lett møre. Fordel grønnsakene i paiskallet, tøm over sammenvispet egg og fløte. Legg i spekeskinke og tre-fire hele asparges på toppen. Strø over revet gruveost og stek paien ved 200 grader i cirka 40 minutter til eggemassen har satt seg.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?