Til hovedinnhold

Asparges- og brokkolipai med gruveost

2 h
12 varer
79
Asparges- og brokkolipai med gruveost

Dypt inne i berget det blå lagres osten som gir denne velsmakende paien et ekstra løft. Jeg synes også den kler aspargesen og spekeskinken som jeg har brukt i denne lette, fine forsommerpaien.
Paier bør etter min mening serveres rykende varme. Men ønsker du en lettvint stund på kjøkkenet, er det fullt mulig å steke ferdig bunnen dagen før.

Ingredienser

4
porsjoner

Paideig

  • 300 g hvetemel
  • 90 g smør
  • 0.5 stk egg
  • 2.5 ss vann

Paifyll

  • 4 stk egg
  • 2 dl fløte
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 6 skive(r) spekeskinke, tynne
  • 200 g gruveost, revet
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Paideig

  • 300 g hvetemel
  • 90 g smør
  • 0.5 stk egg
  • 2.5 ss vann

Paifyll

  • 4 stk egg
  • 2 dl fløte
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 6 skive(r) spekeskinke, tynne
  • 200 g gruveost, revet
  • salt
  • pepper
Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, gjerne i food processor. La deigen hvile kaldt før den kjevles ut til en tynn leiv som dekker paiformen. Trykk deigen ut i paiformen, prikk bunnen med gaffel og sett den kjølig i en time eller 15 minutter i fryseren.
Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, gjerne i food processor. La deigen hvile kaldt før den kjevles ut til en tynn leiv som dekker paiformen. Trykk deigen ut i paiformen, prikk bunnen med gaffel og sett den kjølig i en time eller 15 minutter i fryseren.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, fyll i tørre erter, dette for å unngå at deigen krymper under stekingen. Forstek paibunnen ved 200 grader 8-10 minutter, slik at den får en stekeskorpe og en bunn som ikke blir rå og klissete. Skjær opp løken i tynne skiver, bryt brokkoli i små buketter og fjern litt av skallet på aspargesen nederst på stilken med en rotskreller.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, fyll i tørre erter, dette for å unngå at deigen krymper under stekingen. Forstek paibunnen ved 200 grader 8-10 minutter, slik at den får en stekeskorpe og en bunn som ikke blir rå og klissete. Skjær opp løken i tynne skiver, bryt brokkoli i små buketter og fjern litt av skallet på aspargesen nederst på stilken med en rotskreller.
Varm litt olje i pannen, stek løk, brokkolibuketter og asparges til de er lett møre. Fordel grønnsakene i paiskallet, tøm over sammenvispet egg og fløte. Legg i spekeskinke og tre-fire hele asparges på toppen. Strø over revet gruveost og stek paien ved 200 grader i cirka 40 minutter til eggemassen har satt seg.
Varm litt olje i pannen, stek løk, brokkolibuketter og asparges til de er lett møre. Fordel grønnsakene i paiskallet, tøm over sammenvispet egg og fløte. Legg i spekeskinke og tre-fire hele asparges på toppen. Strø over revet gruveost og stek paien ved 200 grader i cirka 40 minutter til eggemassen har satt seg.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, gjerne i food processor. La deigen hvile kaldt før den kjevles ut til en tynn leiv som dekker paiformen. Trykk deigen ut i paiformen, prikk bunnen med gaffel og sett den kjølig i en time eller 15 minutter i fryseren.
Bland sammen alle ingrediensene til paideigen, gjerne i food processor. La deigen hvile kaldt før den kjevles ut til en tynn leiv som dekker paiformen. Trykk deigen ut i paiformen, prikk bunnen med gaffel og sett den kjølig i en time eller 15 minutter i fryseren.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, fyll i tørre erter, dette for å unngå at deigen krymper under stekingen. Forstek paibunnen ved 200 grader 8-10 minutter, slik at den får en stekeskorpe og en bunn som ikke blir rå og klissete. Skjær opp løken i tynne skiver, bryt brokkoli i små buketter og fjern litt av skallet på aspargesen nederst på stilken med en rotskreller.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, fyll i tørre erter, dette for å unngå at deigen krymper under stekingen. Forstek paibunnen ved 200 grader 8-10 minutter, slik at den får en stekeskorpe og en bunn som ikke blir rå og klissete. Skjær opp løken i tynne skiver, bryt brokkoli i små buketter og fjern litt av skallet på aspargesen nederst på stilken med en rotskreller.
Varm litt olje i pannen, stek løk, brokkolibuketter og asparges til de er lett møre. Fordel grønnsakene i paiskallet, tøm over sammenvispet egg og fløte. Legg i spekeskinke og tre-fire hele asparges på toppen. Strø over revet gruveost og stek paien ved 200 grader i cirka 40 minutter til eggemassen har satt seg.
Varm litt olje i pannen, stek løk, brokkolibuketter og asparges til de er lett møre. Fordel grønnsakene i paiskallet, tøm over sammenvispet egg og fløte. Legg i spekeskinke og tre-fire hele asparges på toppen. Strø over revet gruveost og stek paien ved 200 grader i cirka 40 minutter til eggemassen har satt seg.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?