Til hovedinnhold

Rask bacalao med fersk torsk

1 h
12 varer
2.4k
Rask bacalao med fersk torsk

Denne gryten inneholder mange av elementene til en bacalao, men matblogger Julie Ilona Balas har byttet ut klippfisken med lettsaltet torsk. På denne måten kan du slenge sammen en veldig god kosematgryte på null komma niks, uten noe særlig planlegging. En rask bacalao passer både som festmat i høytider og som kjapp mandagsmat. Server den som den er eller med nybakt brød og nypisket aioli.  

Lettsaltet torsk av god kvalitet får du kjøpt over alt, og resten av ingrediensene er ting man ofte har stående i tørrvareskapet. Pass på å kjøpe hermetiske tomatene, paprika (pimientos) og oliven av god kvalitet, og middagen er i boks!

Lag gjerne ekstra mye for denne retten blir bare bedre etter å ha stått litt.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg nypotet
  • 5 ss olivenolje extra virgin
  • 2 stykker løk
  • 8 fedd hvitløk
  • 2 stykker rød chili
  • 1 stk fennikel
  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss paprikapulver, gjerne røkt
  • 1 glass rød paprika, pimientos på glass eller boks
  • 1 glass oliven, brune eller grønne
  • 1 kg torsk, lettsaltet

Slik gjør du:

  • 1 kg nypotet
  • 5 ss olivenolje extra virgin
  • 2 stykker løk
  • 8 fedd hvitløk
  • 2 stykker rød chili
  • 1 stk fennikel
  • 3 bokser hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss paprikapulver, gjerne røkt
  • 1 glass rød paprika, pimientos på glass eller boks
  • 1 glass oliven, brune eller grønne
  • 1 kg torsk, lettsaltet
Kok eller dampkok nypotenene med skallet på. Vask dem først om nødvendig. Når potetene er ferdige, skylles de under kaldt rennende vann og kuttes opp i tynne skiver.
Mens potetene koker, gjør du klar resten av retten. Start med å finhakke løk, hvitløk og chili.
Varm opp en god skvett olivenolje i en stor jerngryte og surr løken til den er blank. Tilsett chili og hvitløk og rør godt rundt. Har du ikke en jerngryte, kan du tilberede retten i en vanlig stekepanne eller traktørpanne og så helle det over i en ildfast form før steking.
Fjern stilken på fennikelen og kutt tynne strimler av den. Bruk gjerne en mandolin hvis du har en. Jo tynnere, dess bedre.
Ha fennikkel oppi gryta med løken og rør rundt. Tilsett så røkt paprikapulver, tomatpuré og de hermetiske tomatene. Gi det et oppkok og skru ned varmen.
Sil bort laken fra oliven og pimientosen. Skjær pimientosen og ha det over i gryta sammen med oliven.
Del torsken opp i passelige biter, ca 2x2 cm kuber. Vend torskebitene og potetskivene forsiktig inn i gryten så det virker jevnt fordelt.
Sett på lokk om du har et ildfast lokk til gryta. Har du ikke jerngryte, kan du helle hele gryten over i en ildfast form nå.
Sett gryten eller formen inn i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Kok eller dampkok nypotenene med skallet på. Vask dem først om nødvendig. Når potetene er ferdige, skylles de under kaldt rennende vann og kuttes opp i tynne skiver.
Mens potetene koker, gjør du klar resten av retten. Start med å finhakke løk, hvitløk og chili.
Varm opp en god skvett olivenolje i en stor jerngryte og surr løken til den er blank. Tilsett chili og hvitløk og rør godt rundt. Har du ikke en jerngryte, kan du tilberede retten i en vanlig stekepanne eller traktørpanne og så helle det over i en ildfast form før steking.
Fjern stilken på fennikelen og kutt tynne strimler av den. Bruk gjerne en mandolin hvis du har en. Jo tynnere, dess bedre.
Ha fennikkel oppi gryta med løken og rør rundt. Tilsett så røkt paprikapulver, tomatpuré og de hermetiske tomatene. Gi det et oppkok og skru ned varmen.
Sil bort laken fra oliven og pimientosen. Skjær pimientosen og ha det over i gryta sammen med oliven.
Del torsken opp i passelige biter, ca 2x2 cm kuber. Vend torskebitene og potetskivene forsiktig inn i gryten så det virker jevnt fordelt.
Sett på lokk om du har et ildfast lokk til gryta. Har du ikke jerngryte, kan du helle hele gryten over i en ildfast form nå.
Sett gryten eller formen inn i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?