Til hovedinnhold

Hjemmelagde lomper og syltet rødløk

1 h
9 varer
275
Hjemmelagde lomper og syltet rødløk

Løft bål- og grillmaten til nye høyder med hjemmelagde lomper og syltet rødløk til grillpølsene!

Å samle venner og familie rundt bålet for å grille pølser, er jo noe av det koseligste man kan gjøre på tur. Alle elsker pølser, og nå som det er så mange småskalaprodusenter som lager bra pølser er det mye godt å velge mellom. Hold deg gjerne unna pølser med for mye tilsetningsstoffer og de som inneholder jevning og sukker. Da sitter du som regel igjen med skikkelig kjøttfulle og litt grovere pølser. Men hver sin smak. Har du et lite utvalg, så blir alle på pølsefesten fornøyde. 

Det er som regel litt uenighet om det er brød eller lompe som gjelder, men det å lage egne potetlomper er nesten like enkelt som å gå på butikken for å kjøpe ferdiglagede. Og resultatet blir hundre ganger bedre! Resultatet blir nok aller best med en god, gammeldags takke, men vanlig stekepanne, helst i jern, fungerer også bra. Så er det bare å høste komplimenter fra gjestene når du har laget noe så gammeldags og godt som hjemmelagede potetlomper. For glutenfrie lomper kan du bruke lys, glutenfri melblanding, men det klassiske er en blanding mellom rug og hvetemel.

Ekstra godt og friskt blir det med litt hurtigsyltet rødløk på pølsene. Enten du er på langtur eller bare rett utenfor hytta - tenn opp bål, bygg en sofa i snøen, spikk pølsepinner, lag varm sjokolade og vi kan love deg at det blir god stemning!

Oppskriften gir ca. 20 lomper.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 12 stykker pølse, forskjellige typer

Lompe

  • 1 kg poteter, melne
  • 3 dl mel, glutenfritt eller rug/hvete
  • 1 ts havsalt

Syltet løk

  • 1 stk rødløk
  • 0.5 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 håndfull ingefær, i skiver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stykker pølse, forskjellige typer

Lompe

  • 1 kg poteter, melne
  • 3 dl mel, glutenfritt eller rug/hvete
  • 1 ts havsalt

Syltet løk

  • 1 stk rødløk
  • 0.5 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 1 håndfull ingefær, i skiver
Skrell 1 kg potet og kok dem ekstra møre i saltet vann. Hell av vannet og mos dem godt.
Når potetene har avkjølt seg litt, blander du inn 3 dl mel og 1 ts salt. Elt det inn i potetene med hendene som om det var en gjærdeig. Det vil føles litt umulig i begynnelsen, men etter en stund blir det en ekte og smidig deig.
La det avkjøle seg helt, gjerne over natta, før du ruller ut små baller og kjevler dem flate. Bruk litt mel under utkjevlingen.
Stek lompene i tørr panne i et par minutter på hver side, eller til de får brune flekker uten å bli svidd. Hvis lompene hever under steking, er det bare å stikke hull på dem. Legg lompene oppå hverandre under et kopphåndkle, så holder de seg myke.
Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Legg det over i et rent sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha i et par skiver frisk ingefær for en enda friskere smak på rødløken.
Når syltelaken har kokt opp, heller du laken over løken og setter på et lokk. Løken er ferdigsyltet etter et par timer, men blir enda bedre av et døgn eller to i laken.
Grill pølsene. Server i potetlomper med syltet rødløk og gjerne hjemmelaget ketchup.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell 1 kg potet og kok dem ekstra møre i saltet vann. Hell av vannet og mos dem godt.
Når potetene har avkjølt seg litt, blander du inn 3 dl mel og 1 ts salt. Elt det inn i potetene med hendene som om det var en gjærdeig. Det vil føles litt umulig i begynnelsen, men etter en stund blir det en ekte og smidig deig.
La det avkjøle seg helt, gjerne over natta, før du ruller ut små baller og kjevler dem flate. Bruk litt mel under utkjevlingen.
Stek lompene i tørr panne i et par minutter på hver side, eller til de får brune flekker uten å bli svidd. Hvis lompene hever under steking, er det bare å stikke hull på dem. Legg lompene oppå hverandre under et kopphåndkle, så holder de seg myke.
Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Legg det over i et rent sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann. Ha i et par skiver frisk ingefær for en enda friskere smak på rødløken.
Når syltelaken har kokt opp, heller du laken over løken og setter på et lokk. Løken er ferdigsyltet etter et par timer, men blir enda bedre av et døgn eller to i laken.
Grill pølsene. Server i potetlomper med syltet rødløk og gjerne hjemmelaget ketchup.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?