Til hovedinnhold

Ida Gran Jansens blåbærmuffins

1 h
16 varer
342
Ida Gran Jansens blåbærmuffins

Lag fristende blåbærmuffins dekket med frosting! Det smaker ypperlig når du har lyst på noe godt, men ikke altfor søtt. Den friske blåbærsmaken i Ida Gran Jansens muffins balanserer det søte helt perfekt. Et godt tips er å ta en teskje mel og blande med blåbærene før du har dem i formene. Det vil gjøre at de ikke synker til bunns. Oppskriften gir 20 muffins.

Ingredienser

20
porsjoner
  • 225 g sukker
  • 175 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 57 g usaltet smør, romtemperert
  • 2 stykker egg, store
  • 75 g seterrømme
  • 60 ml olje, nøytral
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 160 ml helmelk
  • 100 g blåbær, frosne

Topping

  • 300 g smør, mykt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 220 g melis
  • 360 g blåbær, ferske og frosne (tint)
  • 200 g Philadelphiaost

Slik gjør du:

  • 225 g sukker
  • 175 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 0.5 ts salt
  • 57 g usaltet smør, romtemperert
  • 2 stykker egg, store
  • 75 g seterrømme
  • 60 ml olje, nøytral
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 160 ml helmelk
  • 100 g blåbær, frosne

Topping

  • 300 g smør, mykt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 220 g melis
  • 360 g blåbær, ferske og frosne (tint)
  • 200 g Philadelphiaost
Bland mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en mikserbolle. Miks inn smøret og bland godt i ca. 3 minutter på medium fart.
Visp sammen egg, rømme, olje og vaniljeekstrakt i en egen bolle. Tilsett denne blandingen i melblandingen.
Tilsett til slutt melken. Blandingen kommer til å være ganske flytende.
Fyll formene med røre og fordel blåbærene på toppen. Trykk dem gjerne litt ned. Stek på 175 grader i 20-30 min. Avkjøl på rist.
Lag frostingen: Ha smør, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin og miks i 4-5 minutter. Smørblandingen skal være hvit og fluffy når den er ferdig.
Tilsett blåbærene og miks ytterligere til alt er blandet. Ha i Philadelphia-ost og miks i 20 sekunder.
Ha frostingen i en sprøytepose og lag fine swirls. Her er det brukt en Wilton 1M tip.
Pynt gjerne med friske blåbær.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en mikserbolle. Miks inn smøret og bland godt i ca. 3 minutter på medium fart.
Visp sammen egg, rømme, olje og vaniljeekstrakt i en egen bolle. Tilsett denne blandingen i melblandingen.
Tilsett til slutt melken. Blandingen kommer til å være ganske flytende.
Fyll formene med røre og fordel blåbærene på toppen. Trykk dem gjerne litt ned. Stek på 175 grader i 20-30 min. Avkjøl på rist.
Lag frostingen: Ha smør, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin og miks i 4-5 minutter. Smørblandingen skal være hvit og fluffy når den er ferdig.
Tilsett blåbærene og miks ytterligere til alt er blandet. Ha i Philadelphia-ost og miks i 20 sekunder.
Ha frostingen i en sprøytepose og lag fine swirls. Her er det brukt en Wilton 1M tip.
Pynt gjerne med friske blåbær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?