Til hovedinnhold

Hjemmelaget gravlaks med syltet agurk og sennepssaus

4 h 30 min
12 varer
63
Hjemmelaget gravlaks med syltet agurk og sennepssaus

Dette er landslagskokk Karl Erik Pallesens lettvinte oppskrift på hurtiggravet laks med dill og akevitt. Toppet med hjemmelaget sylteagurk og sennepssaus, blir dette garantert en vinner i middagsselskapet.
Denne retten ble laget på #Påskegodt, som ble sendt live fra Mathallen.

Ingredienser

4
porsjoner

Hjemmegravet laks

  • 500 g laks, høyrygg fra f.eks. Salma eller Lerøy
  • 140 g salt, fint
  • 60 g sukker
  • 4 pakke dill, frisk
  • fennikel, fra "kruset" på stilken, hakket
  • 2 ss akevitt

Syltet agurk

  • 1 stilk agurk
  • 1 dl vann
  • 1 dl sitronsaft, presset fra en frisk sitron
  • salt

Sennepssaus

  • 2 dl majones
  • honning, flytende, f.eks. Akasiehonning
  • dill, frisk, hakket
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Hjemmegravet laks

  • 500 g laks, høyrygg fra f.eks. Salma eller Lerøy
  • 140 g salt, fint
  • 60 g sukker
  • 4 pakke dill, frisk
  • fennikel, fra "kruset" på stilken, hakket
  • 2 ss akevitt

Syltet agurk

  • 1 stilk agurk
  • 1 dl vann
  • 1 dl sitronsaft, presset fra en frisk sitron
  • salt

Sennepssaus

  • 2 dl majones
  • honning, flytende, f.eks. Akasiehonning
  • dill, frisk, hakket
  • olivenolje
Bland salt og sukker, og kutt opp dillstilkene og fennikeldusken.
La laksen marineres med akevitt, sammen med saltblandingen og dillstilkene. La dette lettgrave i kjøleskap i cirka fire timer.
Skyll laksen i vann etter at den er ferdig gravet, og tørk den med papir.
Finhakk dilltoppene, og rull den gravede laksen i dillen.
Syltet agurk: Skrell agurken, og kutt den i biter i ønsket størrelse. Bland sitron og vann, og smak til med salt. Tilsett agurkbitene.
Sennepssaus: Bland ingrediensene, og smak deg til. Her kan du bruke den sennepen du liker best, for eksempel Dijonsennep, gul sennep, eller grov sennep.
Ved servering: Del laksen i ønsket størrelse, gjerne i skiver. Server laksen på noe sprøtt som er delt i biter, for eksempel hjemmelaget knekkebrød eller melbatoast. Toppes med sennepssaus, syltet agurk, og gjerne litt dill.
woman cooking

Bon appetit!

Bland salt og sukker, og kutt opp dillstilkene og fennikeldusken.
La laksen marineres med akevitt, sammen med saltblandingen og dillstilkene. La dette lettgrave i kjøleskap i cirka fire timer.
Skyll laksen i vann etter at den er ferdig gravet, og tørk den med papir.
Finhakk dilltoppene, og rull den gravede laksen i dillen.
Syltet agurk: Skrell agurken, og kutt den i biter i ønsket størrelse. Bland sitron og vann, og smak til med salt. Tilsett agurkbitene.
Sennepssaus: Bland ingrediensene, og smak deg til. Her kan du bruke den sennepen du liker best, for eksempel Dijonsennep, gul sennep, eller grov sennep.
Ved servering: Del laksen i ønsket størrelse, gjerne i skiver. Server laksen på noe sprøtt som er delt i biter, for eksempel hjemmelaget knekkebrød eller melbatoast. Toppes med sennepssaus, syltet agurk, og gjerne litt dill.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?