Til hovedinnhold

Svineknoke i øl og eplemost

1 h
12 varer
136
Svineknoke i øl og eplemost

En av de klare mattrendene vi vil se mer til er ideen om å gå tilbake til det tradisjonelle både når det gjelder retter, teknikker og råvarer. Men gjerne med en moderne vri.

Ingredienser

3
porsjoner
  • 500 g svineknoke, lettsaltet
  • 2.5 dl mørkt øl, stout
  • 3 dl eplemost
  • 2.5 ss smør
  • 2.5 ss finbakstmel
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ss sennep, sterk
  • 1 ss sennep, grovkornet
  • 20 stk gulrot, ca 200 g
  • 200 g pastinakk
  • 200 g rosenkål
  • 200 g byggryn, ca 2 dl
  • 1 ss bladpersille, hakket til pynt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g svineknoke, lettsaltet
  • 2.5 dl mørkt øl, stout
  • 3 dl eplemost
  • 2.5 ss smør
  • 2.5 ss finbakstmel
  • 5 dl lettmelk
  • 1 ss sennep, sterk
  • 1 ss sennep, grovkornet
  • 20 stk gulrot, ca 200 g
  • 200 g pastinakk
  • 200 g rosenkål
  • 200 g byggryn, ca 2 dl
  • 1 ss bladpersille, hakket til pynt
Skyll knokene godt i kaldt vann. Legg dem over i en kasserolle som akkurat rommer knokene. Hell over øl og eplemost. Fyll på med vann til det så vidt dekker knokene. Kok opp, og la knokene trekke (vannet skal ikke koke men ligge på rundt 85 grader) under lokk i ca 3 timer.
Rens og kutt grønnsakene i grove biter eller staver. Kok dem møre i saltet vann. Ta grønnsakene opp av vannet og la dem renne godt av seg.
Smelt 2 1/2 ss smør i en kasserolle.
Tilsett melet, spe med varm melk mens du visper.
La sausen småkoke et par minutter og smak til med sennep, salt og pepper.
Vend grønnsakene og byggrynene inn i sausen. Dryss over hakket persille og server grønnsakene som tilbehør til knokene.
Tips!
Stek knokene ved 220 grader i ca. 20 minutter før servering.
De sennepsstuede grønnsakene kan byttes ut med rotmos eller «byggotto» og stekte epler, om ønskelig.
Husk å legge byggrynene i bløt dagen før.
Knokene kan også serveres med surkål eller den tyske varianten «sauerkraut». Uansett hva du velger er en god sennep et «must».
woman cooking

Bon appetit!

Skyll knokene godt i kaldt vann. Legg dem over i en kasserolle som akkurat rommer knokene. Hell over øl og eplemost. Fyll på med vann til det så vidt dekker knokene. Kok opp, og la knokene trekke (vannet skal ikke koke men ligge på rundt 85 grader) under lokk i ca 3 timer.
Rens og kutt grønnsakene i grove biter eller staver. Kok dem møre i saltet vann. Ta grønnsakene opp av vannet og la dem renne godt av seg.
Smelt 2 1/2 ss smør i en kasserolle.
Tilsett melet, spe med varm melk mens du visper.
La sausen småkoke et par minutter og smak til med sennep, salt og pepper.
Vend grønnsakene og byggrynene inn i sausen. Dryss over hakket persille og server grønnsakene som tilbehør til knokene.
Tips!
Stek knokene ved 220 grader i ca. 20 minutter før servering.
De sennepsstuede grønnsakene kan byttes ut med rotmos eller «byggotto» og stekte epler, om ønskelig.
Husk å legge byggrynene i bløt dagen før.
Knokene kan også serveres med surkål eller den tyske varianten «sauerkraut». Uansett hva du velger er en god sennep et «must».
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?