Til hovedinnhold

Søtpotet- og krydderkake med limeglasur

1 h
16 varer
452
Søtpotet- og krydderkake med limeglasur

Søtpotet- og krydderkake med limeglasur er en veldig god, og sannsynligvis bitte litt sunn, kake. Søtpoteten gjør kaken ekstra saftig, og grønnsaken gjør seg generelt godt i bakst.

Bruk en rund form på ca. 24 cm i diameter, eller en langpanne på ca. 20 x 30 cm.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 4 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik
  • 2 dl kefir
  • 5 dl søtpotet, skrellet og revet
  • 100 g pekannøtter, eller valnøtter, hakkede

Limeglasur

  • 200 g melis
  • 1 stk lime, saft og revet skall

Slik gjør du:

  • 100 g smør
  • 4 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts ingefær, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik
  • 2 dl kefir
  • 5 dl søtpotet, skrellet og revet
  • 100 g pekannøtter, eller valnøtter, hakkede

Limeglasur

  • 200 g melis
  • 1 stk lime, saft og revet skall
Kle formen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Rør først smør og kefirmelk inn i eggedosisen og rør så inn det tørre. Rør til alt er godt blandet, men ikke mer enn nødvendig. Vend til slutt inn søtpotet og nøtter.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl på rist og ta kaken ut av formen.
Visp sammen melis, limeskall og limesaft, som tilsettes litt etter litt, til en glatt og tykk melisglasur. Smør melisglasuren utover kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Kle formen med bakepapir og varm ovnen til 180 grader.
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder.
Rør først smør og kefirmelk inn i eggedosisen og rør så inn det tørre. Rør til alt er godt blandet, men ikke mer enn nødvendig. Vend til slutt inn søtpotet og nøtter.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. Avkjøl på rist og ta kaken ut av formen.
Visp sammen melis, limeskall og limesaft, som tilsettes litt etter litt, til en glatt og tykk melisglasur. Smør melisglasuren utover kaken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?