Til hovedinnhold

Søtpotetfries med mynteyoghurt-dipp

45 min
9 varer
641
Søtpotetfries med mynteyoghurt-dipp

Lag søtpotetfries og server med en deilig yoghurt-dipp.  Spisskummensalt kan erstattes med annet urtesalt eller bare helt vanlig salt. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker søtpotet, mellomstore
  • olivenolje, mild, eller nøytral olje
  • 1 ts spisskummen, hel
  • 2 - 3 ts flaksalt

Mynteyoghurt-dipp

  • 2 dl yoghurt naturell, tykk
  • 0.5 stk agurk
  • 3 ss mynte, frisk og hakket
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker søtpotet, mellomstore
  • olivenolje, mild, eller nøytral olje
  • 1 ts spisskummen, hel
  • 2 - 3 ts flaksalt

Mynteyoghurt-dipp

  • 2 dl yoghurt naturell, tykk
  • 0.5 stk agurk
  • 3 ss mynte, frisk og hakket
  • salt
  • pepper
Rist spisskumminen i en tørr panne over middels varme til de blir litt mørkere i fargen, men pass på så det ikke brenner seg. Knus frøene i en morter og bland det sammen med flaksaltet.
Riv agurken og press ut en del av væsken. Rør sammen yoghurt, agurk og mynte og krydre med salt og pepper.
Varm ovnen til 210 grader. Vask og skjær søtpotetene i jevne staver eller kløfter. Legg alt over på et stekebrett eller i en langpanne.
Drypp over olje og vend alt godt sammen. Pass på at alle søtpotetstavene har fått olje på seg.
Stek søtpotetene i ovnen til de blir gylne og møre, det tar ca. 25 minutter. Vend litt rundt på dem underveis.
Dryss over litt spisskummensalt og server mynteyoghurten som en dipp ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Rist spisskumminen i en tørr panne over middels varme til de blir litt mørkere i fargen, men pass på så det ikke brenner seg. Knus frøene i en morter og bland det sammen med flaksaltet.
Riv agurken og press ut en del av væsken. Rør sammen yoghurt, agurk og mynte og krydre med salt og pepper.
Varm ovnen til 210 grader. Vask og skjær søtpotetene i jevne staver eller kløfter. Legg alt over på et stekebrett eller i en langpanne.
Drypp over olje og vend alt godt sammen. Pass på at alle søtpotetstavene har fått olje på seg.
Stek søtpotetene i ovnen til de blir gylne og møre, det tar ca. 25 minutter. Vend litt rundt på dem underveis.
Dryss over litt spisskummensalt og server mynteyoghurten som en dipp ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?