Til hovedinnhold

Påskemarsipan i sjokolade

30 min
4 varer
411
Påskemarsipan i sjokolade

Påskegodteri kan kjøpes ferdig i poser, men visste du at det er veldig enkelt å lage påskemarsipanen selv? Litt klin må du regne med, men fordelen er at det er du som får slikke bollen til slutt. Skal du lage påskegodis, bør du velge en marsipan av god kvalitet. De billigste variantene består for det meste av sukker, mens marsipan som inneholde rundt 50 prosent mandler gir en god smak av marsipankonfekt. Dypp påskemarsipanen i sjokolade.

Hvis du foretrekker å lage marsipanen selv, bruker du like deler av skåldete mandler og melis (for eksempel 150 gram av hver). Mal dette sammen i en foodprosessor, og bland inn 1-2 eggehviter til du har ønsket konsistens. Pakk godt inn og legg i kjøleskap.

Hvis du ikke har farget strøssel, kan du rulle egg og stenger i hva annet du måtte ha av kakepynt i skapet. 

Ingredienser

10
porsjoner

konfekt

  • 400 g marsipan, 50% mandler
  • 100 g sjokolade, lys eller mørk etter ønske
  • konditorfarge, gul
  • kakestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

konfekt

  • 400 g marsipan, 50% mandler
  • 100 g sjokolade, lys eller mørk etter ønske
  • konditorfarge, gul
  • kakestrøssel
Tilsett gul konditorfarge i marsipanen og kna den godt sammen. Bruk litt melis om det blir klissete.
Lag små egg (ca. 40 gram) av halvparten av marsipanen. Marsipaneggene du lager bør ikke være for store, for da blir det fort mektig.
Egg-formen får du ved først å trille en kule, og så legge kulen i nederste del av håndflaten. Bruk begge hendene og rull frem og tilbake slik at kulen får fasong som et egg.
Trill en pølse som er omtrent en cm tykk av resten av marsipanen og del opp i biter på 4-5 cm.
Smelt sjokolade i vannbad eller i mikrobølgeovn. I mikroen bør du smelte i 15 sekunders intervaller og røre i sjokoladen mellom hver gang.
Gni inn håndflaten med sjokolade og rull eggene i hendene. Legg dem over i farget strøssel og vend til de er helt dekket. Gjør det samme med marsipanstengene.
Sett marsipanen i kjøleskap så sjokoladen stivner.
woman cooking

Bon appetit!

Tilsett gul konditorfarge i marsipanen og kna den godt sammen. Bruk litt melis om det blir klissete.
Lag små egg (ca. 40 gram) av halvparten av marsipanen. Marsipaneggene du lager bør ikke være for store, for da blir det fort mektig.
Egg-formen får du ved først å trille en kule, og så legge kulen i nederste del av håndflaten. Bruk begge hendene og rull frem og tilbake slik at kulen får fasong som et egg.
Trill en pølse som er omtrent en cm tykk av resten av marsipanen og del opp i biter på 4-5 cm.
Smelt sjokolade i vannbad eller i mikrobølgeovn. I mikroen bør du smelte i 15 sekunders intervaller og røre i sjokoladen mellom hver gang.
Gni inn håndflaten med sjokolade og rull eggene i hendene. Legg dem over i farget strøssel og vend til de er helt dekket. Gjør det samme med marsipanstengene.
Sett marsipanen i kjøleskap så sjokoladen stivner.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?