Til hovedinnhold

Frokostmuffins med havregryn og tørket frukt og bær

25 min
12 varer
1.2k
Frokostmuffins med havregryn og tørket frukt og bær

Her får du en muffins som ikke er for søt, ikke for salt, mettende og god. Kake til frokost? Joda, frokostmuffins med havregryn og tørket frukt og bær kan godt settes på bordet til helgefrokosten. De kan også pakkes med som matpakke eller kanskje puttes i sekken som turmat? Oppskriften kan varieres og gjøres om. Tørket aprikos og blåbær gir ekstra god sødme, men du kan gjerne bruke annen frukt og bær, så lenge de ikke inneholder altfor mye væske. Honning kan erstattes med sukker, og liker du det søtt, tilsett litt ekstra honning eller sukker slik at det totalt blir 100-120 gram. Hakkede nøtter smaker også godt og gir et spennende tygg. For å gi muffinsen et litt crunchy frokostpreg har vi strødd litt valmuefrø på toppen. 

Ingredienser

8
porsjoner

Muffins

  • 170 g hvetemel
  • 50 g sammalt hvete, fint
  • 50 g havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 70 g honning, flytende
  • 2 stykker egg
  • 1 dl olje, nøytral, raps eller solsikke
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 40 g aprikos, tørket
  • 60 g blåbær, friske eller frosne
  • valmuefrø

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Muffins

  • 170 g hvetemel
  • 50 g sammalt hvete, fint
  • 50 g havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 70 g honning, flytende
  • 2 stykker egg
  • 1 dl olje, nøytral, raps eller solsikke
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 40 g aprikos, tørket
  • 60 g blåbær, friske eller frosne
  • valmuefrø
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Pisk sammen egg, olje, melk og flytende honning.
Hell det flytende i det tørre og rør sammen til det ikke har klumper. Det skal ikke røres for mye.
Rør inn finhakket aprikos og blåbær til slutt.
Hell i muffinsformer og stek på 180 grader i 20-30 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre i en bakebolle.
Pisk sammen egg, olje, melk og flytende honning.
Hell det flytende i det tørre og rør sammen til det ikke har klumper. Det skal ikke røres for mye.
Rør inn finhakket aprikos og blåbær til slutt.
Hell i muffinsformer og stek på 180 grader i 20-30 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?