Til hovedinnhold

Formkake med appelsin og sjokolade

30 min
10 varer
263
Formkake med appelsin og sjokolade

Denne formkaken er en saftig og lettvint kake, som smaker skikkelig godt til en kaffekopp i solveggen! For å få et vellykket resultat, trenger du mykt smør og tempererte egg. Om du tar smør og egg rett fra kjøleskapet vil du slite med å få en luftig kake. Et tips er å dele smøret opp i terninger og legge det på kjøkkenbenken til det er blitt mykt. Du kan også mykne smøret i mikrobølgeovnen, men pass på for det skal ikke bli helt flytende. Kjøleskapskalde egg kan tempereres foran ovnen eller de kan legges i varmt vann i noen minutter. I denne kaken er det tilsatt appelsin, en smak som går veldig fint sammen med sjokolade. Appelsinsmaken sitter i den ytterste delen av skallet, og rives av på den fineste delen av rivjernet. Husk å vaske appelsinen godt, eller bruk økologiske appelsiner. Hvis du ikke liker appelsinsmaken, kan du droppe det og lage denne kaken som en ren sjokoladekake.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g smør, eller margarin
  • 200 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 2 stykker appelsin, riv av ytterste skall
  • 200 g hvetemel
  • 40 g kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl appelsinjuice, saften av appelsin

Glasur

  • 100 g mørk sjokolade, 1 plate
  • 2 ss smør
  • kokos

Slik gjør du:

  • 200 g smør, eller margarin
  • 200 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 2 stykker appelsin, riv av ytterste skall
  • 200 g hvetemel
  • 40 g kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl appelsinjuice, saften av appelsin

Glasur

  • 100 g mørk sjokolade, 1 plate
  • 2 ss smør
  • kokos
Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
Tilsett ett og ett egg. Rør mellom hvert egg til massen kommer sammen igjen.
Vask appelsinene godt med såpe, skyll og tørk og riv av det ytterste av skallet med et skarpt rivjern.
Sikt inn det tørre uten å røre for mye. Til slutt tilsettes appelsinsaften.
Hell røren i en godt smurt form. Du kan gjerne bruke en springform på 24 cm.
Stekes på 175 grader i 40-50 minutter. Stikk en bakepinne i kaken. Henger det deig igjen på pinnen, er den ikke ferdig stekt. 
Avkjøl kaken og smelt sjokolade og smør sammen. Stryk på kaken og pynt eventuelt med farget kokos.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
Tilsett ett og ett egg. Rør mellom hvert egg til massen kommer sammen igjen.
Vask appelsinene godt med såpe, skyll og tørk og riv av det ytterste av skallet med et skarpt rivjern.
Sikt inn det tørre uten å røre for mye. Til slutt tilsettes appelsinsaften.
Hell røren i en godt smurt form. Du kan gjerne bruke en springform på 24 cm.
Stekes på 175 grader i 40-50 minutter. Stikk en bakepinne i kaken. Henger det deig igjen på pinnen, er den ikke ferdig stekt. 
Avkjøl kaken og smelt sjokolade og smør sammen. Stryk på kaken og pynt eventuelt med farget kokos.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?