Til hovedinnhold

Enkle piroger med kjøttdeig

1 h 30 min
12 varer
825
Enkle piroger med kjøttdeig

Fylte piroger er kjempegodt, og enklere å lage enn du kanskje tror. De fungerer supert som snacks eller mellommåltid etter skolen, eller som en enkel og smakfull lunsj til hele familien.

I denne oppskriften brukte jeg det jeg hadde hjemme i skapet som fyll, men her er det bare å bruke det du liker av kjøtt og grønnsaker. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.6 l hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 50 g gjær
  • 6 dl vann, lunkent
  • 1 stk egg, til pensling
  • 3 dl vann

Kjøttfyll

  • 500 g karbonadedeig
  • 2 stk poteter
  • 1 stk purreløk
  • 1 stk løk
  • 1 stk kjøttbuljong, terning
  • 1 glass revet ost

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.6 l hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 50 g gjær
  • 6 dl vann, lunkent
  • 1 stk egg, til pensling
  • 3 dl vann

Kjøttfyll

  • 500 g karbonadedeig
  • 2 stk poteter
  • 1 stk purreløk
  • 1 stk løk
  • 1 stk kjøttbuljong, terning
  • 1 glass revet ost
Løs opp gjær i lunkent vann i en bakebolle til det ikke er noen klumper.
Ha i hvetemel, salt og sukker. Elt det godt sammen med kjøkkenmaskin eller for hånd. La deigen heve til dobbel størrelse med plast eller håndkle over.
I mellomtiden steker du karbonadedeig i en stekepanne. Kok opp vann i en kjele (bruk ca. 3 dl vann per buljongterning) og tilsett buljongen.
Kutt poteter og løk i bittesmå terninger og purre i små biter.
Kutt poteter og løk i bittesmå terninger og purre i små biter.
Stek det sammen med karbonadedeigen. Hell buljongkraften over.
Stek det sammen med karbonadedeigen. Hell buljongkraften over.
Når deigen er ferdighevet kjevler du ut deigen.
Når deigen er ferdighevet kjevler du ut deigen.
Bruk små boller eller en stor kopp og trykk ut sirkler. Legg på fyll på halve sirkelen og strø på litt ost. Brett så den andre halvdelen over, slik at det blir en halvsirkel.
Bruk små boller eller en stor kopp og trykk ut sirkler. Legg på fyll på halve sirkelen og strø på litt ost. Brett så den andre halvdelen over, slik at det blir en halvsirkel.
Trykk pirogene sammen med en gaffel rundt kanten. Pensle til slutt med egg. Stekes i 12-14 minutter på 220 grader.
Trykk pirogene sammen med en gaffel rundt kanten. Pensle til slutt med egg. Stekes i 12-14 minutter på 220 grader.
woman cooking

Bon appetit!

Løs opp gjær i lunkent vann i en bakebolle til det ikke er noen klumper.
Ha i hvetemel, salt og sukker. Elt det godt sammen med kjøkkenmaskin eller for hånd. La deigen heve til dobbel størrelse med plast eller håndkle over.
I mellomtiden steker du karbonadedeig i en stekepanne. Kok opp vann i en kjele (bruk ca. 3 dl vann per buljongterning) og tilsett buljongen.
Kutt poteter og løk i bittesmå terninger og purre i små biter.
Kutt poteter og løk i bittesmå terninger og purre i små biter.
Stek det sammen med karbonadedeigen. Hell buljongkraften over.
Stek det sammen med karbonadedeigen. Hell buljongkraften over.
Når deigen er ferdighevet kjevler du ut deigen.
Når deigen er ferdighevet kjevler du ut deigen.
Bruk små boller eller en stor kopp og trykk ut sirkler. Legg på fyll på halve sirkelen og strø på litt ost. Brett så den andre halvdelen over, slik at det blir en halvsirkel.
Bruk små boller eller en stor kopp og trykk ut sirkler. Legg på fyll på halve sirkelen og strø på litt ost. Brett så den andre halvdelen over, slik at det blir en halvsirkel.
Trykk pirogene sammen med en gaffel rundt kanten. Pensle til slutt med egg. Stekes i 12-14 minutter på 220 grader.
Trykk pirogene sammen med en gaffel rundt kanten. Pensle til slutt med egg. Stekes i 12-14 minutter på 220 grader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?