Til hovedinnhold

Skinnstekt laks med urtemajones

15 min
8 varer
325
Skinnstekt laks med urtemajones

Vil du spare mer tid og arbeid, kan du ta utgangspunkt i en ferdig majones (eller aioli) for så å tilsette noen dråper sitronsaft, kapers og urter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 650 g laksefilet, med skrapet skinn
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, lite og finhakket
  • 1 ss sennep
  • 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 ss kapers, grovhakket, kan sløyfes
  • 0.5 dl urter

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 650 g laksefilet, med skrapet skinn
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 fedd hvitløk, lite og finhakket
  • 1 ss sennep
  • 1 ss sitronsaft, eller hvitvinseddik
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 ss kapers, grovhakket, kan sløyfes
  • 0.5 dl urter
Visp sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft/eddik og hvitløk i en bolle (bruk en stålbolle eller glassbolle). Visp inn oljen, litt etter litt til en fyldig konsistens. Visp inn kapers og urter, og smak urtemajonesen til med salt og pepper.
Del laksen i fire jevne stykker, krydre stykkene med salt og pepper. Stek laksestykkene med skinnsiden ned over middels høy varme i ca 3-4 minutter. Snu stykkene når skinnet har blitt sprøtt og gyllent og stek videre i 30 sekunder på den andre siden.
Server laksen med urtemajones og frisk salat vendt med litt god olje, noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen eggeplommer, sennep, sitronsaft/eddik og hvitløk i en bolle (bruk en stålbolle eller glassbolle). Visp inn oljen, litt etter litt til en fyldig konsistens. Visp inn kapers og urter, og smak urtemajonesen til med salt og pepper.
Del laksen i fire jevne stykker, krydre stykkene med salt og pepper. Stek laksestykkene med skinnsiden ned over middels høy varme i ca 3-4 minutter. Snu stykkene når skinnet har blitt sprøtt og gyllent og stek videre i 30 sekunder på den andre siden.
Server laksen med urtemajones og frisk salat vendt med litt god olje, noen dråper sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?