Til hovedinnhold

Myke vårruller med teriyakisaus

45 min
20 varer
558
Myke vårruller med teriyakisaus

Vårruller - dampet, frityrstekt eller som her, bare rullet i rispapir. Unn deg selv en fornemmelse av vår.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 12 plate(r) rispapir
  • 200 g reker, ferske
  • 150 g crabsticks
  • 100 g krabbe, kjøtt
  • 2 stykker gulrøtter
  • 3 stykker vårløk
  • 1 stk hjertesalat
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss koriander, fersk
  • 1 ss olje, til steking
  • ruccolasalat

Teriyakisaus

  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl vann
  • 3 stykker lime
  • 1 stilk sitrongress
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss ingefær, hakket
  • 2 ss sesamfrø, ristet
  • 2 ss koriander, fersk
  • 1 stykker maisenna

Slik gjør du:

  • 12 plate(r) rispapir
  • 200 g reker, ferske
  • 150 g crabsticks
  • 100 g krabbe, kjøtt
  • 2 stykker gulrøtter
  • 3 stykker vårløk
  • 1 stk hjertesalat
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss koriander, fersk
  • 1 ss olje, til steking
  • ruccolasalat

Teriyakisaus

  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl vann
  • 3 stykker lime
  • 1 stilk sitrongress
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss ingefær, hakket
  • 2 ss sesamfrø, ristet
  • 2 ss koriander, fersk
  • 1 stykker maisenna
Start med teriyakisaus: Rens ingefærrot og chili, hakk opp i biter. Skjær sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i kjelen, sammen med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft.
Start med teriyakisaus: Rens ingefærrot og chili, hakk opp i biter. Skjær sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i kjelen, sammen med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft.
Kok opp, la sausen koke i ca. 10 minutter før den moses med en stavmikser. Sil sausen, om ønskelig kan den tyknes med 1 teskje maizenamel utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann. Før servering tilsettes finhakket fersk koriander og ristet sesamfrø. Sausen bør være avkjølt når den serveres.
Kok opp, la sausen koke i ca. 10 minutter før den moses med en stavmikser. Sil sausen, om ønskelig kan den tyknes med 1 teskje maizenamel utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann. Før servering tilsettes finhakket fersk koriander og ristet sesamfrø. Sausen bør være avkjølt når den serveres.
Snitt opp gulrøttene i tynne strimler. Kutt opp vårløken og ha den med gulrøttene en i glovarm wokpanne, sammen med noen dråper olje.
Snitt opp gulrøttene i tynne strimler. Kutt opp vårløken og ha den med gulrøttene en i glovarm wokpanne, sammen med noen dråper olje.
Rør rundt før du har i strimlet hjertesalat, krabbekjøtt, crabsticks og reker. Rør raskt rundt, smak til med 2-3 spiseskjeer soyasaus og fersk hakket koriander. Avkjøl fyllet mens rispapiret forberedes.
Rør rundt før du har i strimlet hjertesalat, krabbekjøtt, crabsticks og reker. Rør raskt rundt, smak til med 2-3 spiseskjeer soyasaus og fersk hakket koriander. Avkjøl fyllet mens rispapiret forberedes.
Kok opp vann i en vid kjele. Avkjøl til fingervarmt, før ett og ett rispapir dyppes rask i vannet og legges over på et fuktig klede. Legg ca. 2 spiseskjeer av fyllet på midten av hvert risflak.
Kok opp vann i en vid kjele. Avkjøl til fingervarmt, før ett og ett rispapir dyppes rask i vannet og legges over på et fuktig klede. Legg ca. 2 spiseskjeer av fyllet på midten av hvert risflak.
Legg på 2-3 blader ruccolasalat, fold over og brett sidene inn til en tett pakke. Gjenta til du har ca. 12 vårruller.
Legg på 2-3 blader ruccolasalat, fold over og brett sidene inn til en tett pakke. Gjenta til du har ca. 12 vårruller.
woman cooking

Bon appetit!

Start med teriyakisaus: Rens ingefærrot og chili, hakk opp i biter. Skjær sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i kjelen, sammen med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft.
Start med teriyakisaus: Rens ingefærrot og chili, hakk opp i biter. Skjær sitrongress og hvitløk i biter. Ha alt i kjelen, sammen med soyasaus, vann, brunt sukker og limesaft.
Kok opp, la sausen koke i ca. 10 minutter før den moses med en stavmikser. Sil sausen, om ønskelig kan den tyknes med 1 teskje maizenamel utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann. Før servering tilsettes finhakket fersk koriander og ristet sesamfrø. Sausen bør være avkjølt når den serveres.
Kok opp, la sausen koke i ca. 10 minutter før den moses med en stavmikser. Sil sausen, om ønskelig kan den tyknes med 1 teskje maizenamel utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann. Før servering tilsettes finhakket fersk koriander og ristet sesamfrø. Sausen bør være avkjølt når den serveres.
Snitt opp gulrøttene i tynne strimler. Kutt opp vårløken og ha den med gulrøttene en i glovarm wokpanne, sammen med noen dråper olje.
Snitt opp gulrøttene i tynne strimler. Kutt opp vårløken og ha den med gulrøttene en i glovarm wokpanne, sammen med noen dråper olje.
Rør rundt før du har i strimlet hjertesalat, krabbekjøtt, crabsticks og reker. Rør raskt rundt, smak til med 2-3 spiseskjeer soyasaus og fersk hakket koriander. Avkjøl fyllet mens rispapiret forberedes.
Rør rundt før du har i strimlet hjertesalat, krabbekjøtt, crabsticks og reker. Rør raskt rundt, smak til med 2-3 spiseskjeer soyasaus og fersk hakket koriander. Avkjøl fyllet mens rispapiret forberedes.
Kok opp vann i en vid kjele. Avkjøl til fingervarmt, før ett og ett rispapir dyppes rask i vannet og legges over på et fuktig klede. Legg ca. 2 spiseskjeer av fyllet på midten av hvert risflak.
Kok opp vann i en vid kjele. Avkjøl til fingervarmt, før ett og ett rispapir dyppes rask i vannet og legges over på et fuktig klede. Legg ca. 2 spiseskjeer av fyllet på midten av hvert risflak.
Legg på 2-3 blader ruccolasalat, fold over og brett sidene inn til en tett pakke. Gjenta til du har ca. 12 vårruller.
Legg på 2-3 blader ruccolasalat, fold over og brett sidene inn til en tett pakke. Gjenta til du har ca. 12 vårruller.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?