Til hovedinnhold

Kong Olavs kakao med krem

15 min
5 varer
850
Kong Olavs kakao med krem

Her er to varianter av kakaoen som ble servert til selveste Kong Olav: opprinnelig oppskrift og en lettere variant basert på samme råvarer (førstnevnte gir færre porsjoner). 
Fyldig, rik og toppet med deilig krem. Denne kakaoen er bokstavelig talt en konge verdig.

Da originaloppskriften er veldig tung kan du alltids justere og tilsette smeltet kokesjokolade etter smak og ønske. 

Oppskriften og bildet er hentet fra boken «Kong Olavs Kakao - Kongelige menyer for gode anledninger», utgitt på Kagge forlag.

Ingredienser

3
porsjoner
  • 1 plate(r) kokesjokolade, gjerne dronningsjokolade
  • 1 dl vann
  • 5 dl helmelk
  • 3 dl krem, til topping
  • sjokolade, revet

Originaloppskrift

  • 1 plate(r) kokesjokolade, gjerne dronningsjokolade
  • 0.5 dl vann
  • 1 dl helmelk
  • 3 dl krem, til topping
  • sjokolade, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 plate(r) kokesjokolade, gjerne dronningsjokolade
  • 1 dl vann
  • 5 dl helmelk
  • 3 dl krem, til topping
  • sjokolade, revet

Originaloppskrift

  • 1 plate(r) kokesjokolade, gjerne dronningsjokolade
  • 0.5 dl vann
  • 1 dl helmelk
  • 3 dl krem, til topping
  • sjokolade, revet
Brekk sjokoladen i biter, og kok den i vannet på svak varme.
Rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
Server varm sjokolade med krem og litt revet sjokolade på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Brekk sjokoladen i biter, og kok den i vannet på svak varme.
Rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
Server varm sjokolade med krem og litt revet sjokolade på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?