Til hovedinnhold

Müslibarer med bringebær, quinoa og honning

1 h 30 min
10 varer
912
Müslibarer med bringebær, quinoa og honning

Müslibarer har reddet meg mange ganger mellom lunsj og middag når blodsukkeret synker. Dessuten er det perfekt når man er i farten i en travel hverdag. Jeg har alltid en på lur i vesken. 

Det som er så fint med denne oppskriften er at du kan ha i det du selv vil, så lenge du følger målene sånn noenlunde. 

I denne oppskriften har jeg brukt en god blanding av tørkede aprikoser, quinoa, linfrø og gojibær, i tillegg til quinoamel og havregryn. Du kan også bytte ut noe av den tørkede frukten med nøtter. Det er ikke så viktig med målene så lenge du også har i noe mel og puré som binder det hele sammen.

Disse er også perfekte å bake og ha med i sekken til påskeskituren! 

Ingredienser

10
porsjoner
  • 300 g aprikos, eller annen tørket frukt og nøtter
  • 100 g linfrø, eller andre typer frø
  • 50 g quinoamel
  • 50 g quinoa, tørket
  • 150 g havregryn
  • 1 klype havsalt
  • 1 ts kanel

puré

  • 1 dl eplejuice, eller annen type fruktjuice
  • 1 dl bringebær
  • 4 ss honning, flytende

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 300 g aprikos, eller annen tørket frukt og nøtter
  • 100 g linfrø, eller andre typer frø
  • 50 g quinoamel
  • 50 g quinoa, tørket
  • 150 g havregryn
  • 1 klype havsalt
  • 1 ts kanel

puré

  • 1 dl eplejuice, eller annen type fruktjuice
  • 1 dl bringebær
  • 4 ss honning, flytende
Start med å blande alt det tørre i en bolle. Tørket frukt og nøtter bør hakkes opp i mindre biter.
Lag en puré av bringebær, honning og fruktjuice i blender eller med stavmikser. Bland det deretter godt sammen med det tørre. La blandingen stå å svelle i 20-30 minutter.
Kle en ildfast form på ca 20x30 cm med bakepapir og ha over massen. Dekk den til med papir eller folie og klem den godt ned i formen. Bruk gjerne en pizzakjærer eller en kniv til å markere bitene du vil ha før den stekes i 20 minutter på 190 grader.
Ta formen ut av ovnen etter 20 minutter, løft ut bakepapiret med müslibarene og skru av ovnen. Del opp müslibarene og legg dem utover et stekebrett med bakepapir. Nå skal de “tørkes” videre i ovnen i 10-15 minutter med døra på gløtt.
Avkjøl dem helt på rist før du enten pakker dem inn for seg selv eller legger dem i en lufttett boks. De holder seg godt i over en uke i kjøleskap. Det går også an å fryse ned disse barene!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å blande alt det tørre i en bolle. Tørket frukt og nøtter bør hakkes opp i mindre biter.
Lag en puré av bringebær, honning og fruktjuice i blender eller med stavmikser. Bland det deretter godt sammen med det tørre. La blandingen stå å svelle i 20-30 minutter.
Kle en ildfast form på ca 20x30 cm med bakepapir og ha over massen. Dekk den til med papir eller folie og klem den godt ned i formen. Bruk gjerne en pizzakjærer eller en kniv til å markere bitene du vil ha før den stekes i 20 minutter på 190 grader.
Ta formen ut av ovnen etter 20 minutter, løft ut bakepapiret med müslibarene og skru av ovnen. Del opp müslibarene og legg dem utover et stekebrett med bakepapir. Nå skal de “tørkes” videre i ovnen i 10-15 minutter med døra på gløtt.
Avkjøl dem helt på rist før du enten pakker dem inn for seg selv eller legger dem i en lufttett boks. De holder seg godt i over en uke i kjøleskap. Det går også an å fryse ned disse barene!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?