Til hovedinnhold

Grove horn

2 h
9 varer
790
Grove horn

Finnes det egentlig en bedre duft enn duften av hjemmebakst? En duft som oser av glede og forventningen om at noe godt er nært forestående.    
Et sprøtt horn med ost, skinke og frisk salat passer perfekt til kaffekoppen. Denne grove varianten er hakket sunnere enn den klassiske varianten laget på hvetemel, og er en super start på dagen.
Til fine horn bruker du kun hvetemel og legger til ca 50 gram, altså ca 700 g hvetemel tilsammen.
Oppskriften gir ca. 12 horn.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3.5 dl melk
  • 50 g smør
  • 50 g gjær, bruk fersk
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 450 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvete, evt. grovbakst
  • 1 stk egg, pisket til pensling
  • valmuefrø, kan evt. bruke sesamfrø, solsikkefrø osv.

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl melk
  • 50 g smør
  • 50 g gjær, bruk fersk
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 450 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvete, evt. grovbakst
  • 1 stk egg, pisket til pensling
  • valmuefrø, kan evt. bruke sesamfrø, solsikkefrø osv.
Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett melk og varm til fingervarmt, ca 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett litt av væsken og rør til gjæren løses opp.
Bland i resten av melken, salt, sukker og mel. Elt deigen godt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kna sammen deigen på et bakebord. Del deigen i to like store emner og kjevl hver del ut til en rund leiv. Del hver leiv i 6 spisser (trekanter) og rull dem sammen fra den bredeste enden.
Legg hornene over på stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfolie og etterhev hornene i ca 30 minutter.
Pensle med egg og dryss over frø. Stek hornene midt i ovn ved 215 grader i ca 15 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett melk og varm til fingervarmt, ca 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett litt av væsken og rør til gjæren løses opp.
Bland i resten av melken, salt, sukker og mel. Elt deigen godt sammen. Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kna sammen deigen på et bakebord. Del deigen i to like store emner og kjevl hver del ut til en rund leiv. Del hver leiv i 6 spisser (trekanter) og rull dem sammen fra den bredeste enden.
Legg hornene over på stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfolie og etterhev hornene i ca 30 minutter.
Pensle med egg og dryss over frø. Stek hornene midt i ovn ved 215 grader i ca 15 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?