Til hovedinnhold

Basmatiris med spisskummen, kardemomme og løk

25 min
7 varer
305
Basmatiris med spisskummen, kardemomme og løk

Piff opp basmatirisen med krydder, smør og løk. Ypperlig som tilbehør til indiske retter som tikka masala

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk, liten, finhakket
  • 1 ss spisskummen
  • 4 stykker kardemommekapsler, knust
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vann
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk, liten, finhakket
  • 1 ss spisskummen
  • 4 stykker kardemommekapsler, knust
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vann
  • 0.5 ts salt
Smelt smøret i en kasserolle. Fres løken blank og myk. Tilsett ris, spisskummen og kardemomme. Fres videre under omrøring, til risen blir helt blank.
Hell i vann og dryss over saltet. Kok under lokk i ca 12 minutter, eller etter anvisning på pakken/posen. Trekk kasserollen til side og la risen hvile i 5 minutter (fortsatt med lokket på).
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kasserolle. Fres løken blank og myk. Tilsett ris, spisskummen og kardemomme. Fres videre under omrøring, til risen blir helt blank.
Hell i vann og dryss over saltet. Kok under lokk i ca 12 minutter, eller etter anvisning på pakken/posen. Trekk kasserollen til side og la risen hvile i 5 minutter (fortsatt med lokket på).
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?