Til hovedinnhold

Basmatiris med spisskummen, kardemomme og løk

25 min
7 varer
312
Basmatiris med spisskummen, kardemomme og løk

Piff opp basmatirisen med krydder, smør og løk. Ypperlig som tilbehør til indiske retter som tikka masala

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk, liten, finhakket
  • 1 ss spisskummen
  • 4 stykker kardemommekapsler, knust
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vann
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk, liten, finhakket
  • 1 ss spisskummen
  • 4 stykker kardemommekapsler, knust
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vann
  • 0.5 ts salt
Smelt smøret i en kasserolle. Fres løken blank og myk. Tilsett ris, spisskummen og kardemomme. Fres videre under omrøring, til risen blir helt blank.
Hell i vann og dryss over saltet. Kok under lokk i ca 12 minutter, eller etter anvisning på pakken/posen. Trekk kasserollen til side og la risen hvile i 5 minutter (fortsatt med lokket på).
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kasserolle. Fres løken blank og myk. Tilsett ris, spisskummen og kardemomme. Fres videre under omrøring, til risen blir helt blank.
Hell i vann og dryss over saltet. Kok under lokk i ca 12 minutter, eller etter anvisning på pakken/posen. Trekk kasserollen til side og la risen hvile i 5 minutter (fortsatt med lokket på).
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?