Til hovedinnhold

Appelsinkake med melisglasur

25 min
11 varer
502
Appelsinkake med melisglasur

Denne appelsinkaken vil nok overrasket deg, for maken til lettvinte greier skal du lete lenge etter. Dette er en superenkel kake med yoghurt, som har en litt formkake-aktig konsistens. Den er ikke særlig søt og smaker friskt. Med melisglasur på toppen blir den rett og slett nydelig.

Ingredienser

8
porsjoner

appelsinkake

  • 3 stykker egg
  • 1 dl rapsolje, eller annen nøytral olje
  • 100 g sukker
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 2 stykker appelsin, riv det ytterste av skallet
  • 300 g yoghurt, nøytral, vanilje eller sitrus
  • 200 g hvetemel
  • 2.5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker

Glasur

  • melis
  • appelsinjuice

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

appelsinkake

  • 3 stykker egg
  • 1 dl rapsolje, eller annen nøytral olje
  • 100 g sukker
  • 0.5 dl appelsinjuice
  • 2 stykker appelsin, riv det ytterste av skallet
  • 300 g yoghurt, nøytral, vanilje eller sitrus
  • 200 g hvetemel
  • 2.5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker

Glasur

  • melis
  • appelsinjuice
Rør sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt. 
Sikt det tørre sammen og bland godt med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper. 
Helles i en smurt eller bakepapirkledd brødform (1,5 liter)
Settes i ovnen på 180 grader i 50 minutter - 1 time. 
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen egg, olje, sukker, revet appelsinskall, appelsinsaft og yoghurt. 
Sikt det tørre sammen og bland godt med den flytende blandingen. Rør til du ikke har klumper. 
Helles i en smurt eller bakepapirkledd brødform (1,5 liter)
Settes i ovnen på 180 grader i 50 minutter - 1 time. 
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?