Til hovedinnhold

Garam masala

15 min
8 varer
295
Garam masala

Hemmeligheten bak smakfull indisk mat ligger i krydderblandingen. Lag ditt eget garam masala-krydder, og hjemmelaget indisk blir en lek fremover. 

Ingredienser

6
porsjoner
  • 30 stykker grønne kardemommekapsler
  • 5 stykker kardemommekapsler, sorte
  • 15 stykker nellikspiker
  • 15 cm kanelstang
  • 5 ss spisskummen
  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ts pepper, sort
  • 1 ss fennikelfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 30 stykker grønne kardemommekapsler
  • 5 stykker kardemommekapsler, sorte
  • 15 stykker nellikspiker
  • 15 cm kanelstang
  • 5 ss spisskummen
  • 2 ss korianderfrø
  • 1 ts pepper, sort
  • 1 ss fennikelfrø
Bland alle krydderne i en tørr stekepanne. Sett pannen over middels varme og varm/rist krydderne under omrøring til det dufter herlig aromatisk. Trekk pannen til side og avkjøl.
Knus alt til fint pulver i en krydderkvern eller i en morter, enklest er det å gjøre det i flere omganger.
Fjern skallet fra kardemommekapslene. Oppbevar den ferdige krydderblandingen i en lufttett beholder og den vil holde seg lenge.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle krydderne i en tørr stekepanne. Sett pannen over middels varme og varm/rist krydderne under omrøring til det dufter herlig aromatisk. Trekk pannen til side og avkjøl.
Knus alt til fint pulver i en krydderkvern eller i en morter, enklest er det å gjøre det i flere omganger.
Fjern skallet fra kardemommekapslene. Oppbevar den ferdige krydderblandingen i en lufttett beholder og den vil holde seg lenge.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?