Til hovedinnhold

Fastelavnsboller med bringebærkrem

1 h 30 min
12 varer
261
Fastelavnsboller med bringebærkrem

Fastelavnsboller er en deilig tradisjon som aldri har gått av moten selv om den påfølgende fasten for lengst er glemt. Disse passer like godt også til helgekosen året rundt, eller kanskje som en romantisk overraskelse til Valentinsdagen?
Klassiske fastelavnsboller er hveteboller skåret over vannrett og fylt med syltetøy og pisket krem. Hva med å prøve å blande syltetøyet i kremen før du fyller bollene? Da ser de litt ekstra lekre ut.

Et annet tips er å blande den piskede kremen med litt revet marsipan eller hakkede nøtter. Eller du kan vispe fløten med litt sukker og espressopulver, så får du en nydelig kaffesmak på kremen.

Ingredienser

1
stk
Obs: En deig gir cirka åtte store boller

Bolledeig

  • 550 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 50 g gjær, fersk
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3.5 dl melk
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 1 stk egg, sammenpisket, til pensling

Fyll

  • 2 dl bringebærsyltetøy
  • 5 dl fløte
  • melis

Slik gjør du:

Bolledeig

  • 550 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 50 g gjær, fersk
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3.5 dl melk
  • 100 g meierismør, romtemperert
  • 1 stk egg, sammenpisket, til pensling

Fyll

  • 2 dl bringebærsyltetøy
  • 5 dl fløte
  • melis

Boller

Varm melken til 25-30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken.
Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og cirka to tredjedeler av melet.
Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter. Arbeid deigen til den blir helt glatt og smidig og slipper bollen. Den bør eltes i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin. (Hvis du ønsker å tilsette rosiner eller sjokoladebiter gjør du det helt på slutten av eltingen.)
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen godt sammen, del den i 8 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på  stekebrett dekket med bakeduk eller bakepapir.
Dekk til bollene med plastfilm og la bollene etterheve i cirka 30 minutter.
Pensle dem raskt og forsiktig med sammenpisket egg.
Stek bollene midt i ovnene ved 210 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøles på rist.

Før servering

Vend sammen pisket krem og bringebærsyltetøy til en deilig bringebærkrem.
Server de nybakte bollene med bringebærkrem og dryss over et tykt lag melis.
woman cooking

Bon appetit!

Boller

Varm melken til 25-30 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut med melken.
Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker, bakepulver og cirka to tredjedeler av melet.
Arbeid deigen sammen i maskin. Tilsett gradvis resten av melet og det myke smøret i små biter. Arbeid deigen til den blir helt glatt og smidig og slipper bollen. Den bør eltes i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin. (Hvis du ønsker å tilsette rosiner eller sjokoladebiter gjør du det helt på slutten av eltingen.)
Dekk bollen med plastfilm og et kjøkkenhåndkle, la deigen heve til dobbel størrelse.
Kna deigen godt sammen, del den i 8 like store emner og trill ut fine boller. Sett bollene over på  stekebrett dekket med bakeduk eller bakepapir.
Dekk til bollene med plastfilm og la bollene etterheve i cirka 30 minutter.
Pensle dem raskt og forsiktig med sammenpisket egg.
Stek bollene midt i ovnene ved 210 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøles på rist.

Før servering

Vend sammen pisket krem og bringebærsyltetøy til en deilig bringebærkrem.
Server de nybakte bollene med bringebærkrem og dryss over et tykt lag melis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?