Til hovedinnhold

Skinnstekt skreirygg med baconsmør

45 min
11 varer
302
Skinnstekt skreirygg med baconsmør

Som tilbehør har jeg her valgt smørdampede sukkererter og stekte poteter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 - 800 g skrei, tykk og fin filet
  • havsalt
  • pepper
  • olje, til steking
  • 2 stk vårløk

Baconsmør

  • 100 g bacon
  • 150 g smør
  • 2 ss kapers
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron, revet skall
  • 1 bunt dill, liten

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 - 800 g skrei, tykk og fin filet
  • havsalt
  • pepper
  • olje, til steking
  • 2 stk vårløk

Baconsmør

  • 100 g bacon
  • 150 g smør
  • 2 ss kapers
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 stk sitron, revet skall
  • 1 bunt dill, liten
Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i fire jevne stykker.
Skjær baconet i små biter, grovhakk kapersen, finsnitt vårløken og finhakk hvitløken. Fres baconet i smøret, la det steke over middels varme til baconet er sprøtt og smøret er blitt gyllenbrunt. Bland inn kapers, vårløk, hvitløk og sitronskall. Tilsett hakket dill rett før servering.
Ha litt olje i en stor og varm stekepanne. Legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned i pannen. Stek på skinnsiden i ca 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent, snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.
woman cooking

Bon appetit!

Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i fire jevne stykker.
Skjær baconet i små biter, grovhakk kapersen, finsnitt vårløken og finhakk hvitløken. Fres baconet i smøret, la det steke over middels varme til baconet er sprøtt og smøret er blitt gyllenbrunt. Bland inn kapers, vårløk, hvitløk og sitronskall. Tilsett hakket dill rett før servering.
Ha litt olje i en stor og varm stekepanne. Legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned i pannen. Stek på skinnsiden i ca 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent, snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?