Til hovedinnhold

Pasta alla vodka

30 min
15 varer
607
Pasta alla vodka

Denne pastaretten passer perfekt som kosemat og er utrolig enkel og rask å lage. Vodkaen gir en diskré, men deilig smak til pastaen som du kommer til å elske. Samtidig løfter sausen tomatene, og pasta alla vodka blir en fantastisk rett med alt i en gryte. 

Ingredienser

2
porsjoner
  • 250 g fersk pasta
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk, gul
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl Vodka
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0.5 ts sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 ts chilipulver
  • havsalt, smak til
  • pepper, smak til
  • 1 ts oregano
  • 50 g parmesan

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g fersk pasta
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk, gul
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl Vodka
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 0.5 ts sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 0.5 ts chilipulver
  • havsalt, smak til
  • pepper, smak til
  • 1 ts oregano
  • 50 g parmesan
Start med å sette på pastavann. Finhakk løk og hvitløk og finn frem en dyp stekepanne eller en jerngryte.
Smelt smør og olivenolje og medium temperatur og tilsett løken. La det surre i to minutter eller til den er myk og blank.
Tilsett vodka og la det småputre i tre minutter. Tilsett så tomatpuré, knust tomat og sukkeret for balansen. Du kan bruke honning i stedet for sukker.
Skru ned varmen til laveste temperatur og tilsett fløten. Rør sausen godt sammen til den er helt jevn.
Tilsett så chili, oregano, salt og pepper. Smak til med krydderet. La det småputre til sausen er god og tykk.
Når pastaen er ferdigkokt, lar du vannet renne av og blander det oppi sausen. Riv rikelig med parmesanost over.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å sette på pastavann. Finhakk løk og hvitløk og finn frem en dyp stekepanne eller en jerngryte.
Smelt smør og olivenolje og medium temperatur og tilsett løken. La det surre i to minutter eller til den er myk og blank.
Tilsett vodka og la det småputre i tre minutter. Tilsett så tomatpuré, knust tomat og sukkeret for balansen. Du kan bruke honning i stedet for sukker.
Skru ned varmen til laveste temperatur og tilsett fløten. Rør sausen godt sammen til den er helt jevn.
Tilsett så chili, oregano, salt og pepper. Smak til med krydderet. La det småputre til sausen er god og tykk.
Når pastaen er ferdigkokt, lar du vannet renne av og blander det oppi sausen. Riv rikelig med parmesanost over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?