Til hovedinnhold

Suppe med grønnsaker og kyllingboller

45 min
12 varer
333
Suppe med grønnsaker og kyllingboller

- Dette er en suppe for sjelen, eller når du er syk. Min østerrikske bestemor pleide å lage en suppe med kyllingboller som jeg alltid lengter etter når jeg er i dårlig form. Melboller (eller quenelles på fransk) serveres tradisjonelt med en tykk saus, men jeg synes de passer like godt i denne lette suppen, skriver BBCs matstjerne Rachel Khoo om retten. 

Smak til med salt og pepper før servering. Avhengig av kvaliteten på kraften er det ikke sikkert at du trenger å tilsette noe salt eller pepper.

Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris» (Gyldendal).

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 l kyllingkraft
  • 2 stykker gulrøtter, store
  • 5 stykker sjampinjong, i tynne skiver
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 0.5 bunt persille, bladene grovhakket

Kyllingboller

  • 200 g kyllingbryst, rått
  • 100 g loff, uten skorpe
  • 1 dl matfløte
  • 1 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts salt
  • 1 klype pepper
  • 1 klype muskatnøtt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 l kyllingkraft
  • 2 stykker gulrøtter, store
  • 5 stykker sjampinjong, i tynne skiver
  • salt, etter smak
  • pepper, etter smak
  • 0.5 bunt persille, bladene grovhakket

Kyllingboller

  • 200 g kyllingbryst, rått
  • 100 g loff, uten skorpe
  • 1 dl matfløte
  • 1 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts salt
  • 1 klype pepper
  • 1 klype muskatnøtt
Ha kraften og gulrøttene i en stor kjele. Kok opp kraften og kok i 10 minutter.
I mellomtiden har du alle ingrediensene til kyllingbollene i en elektrisk blender og kjører til du har en jevn masse. Form massen til 20-25 boller ved å bruke 2 spiseskjeer (vil du ha dem mindre, bruker du 2 teskjeer).
Slipp bollene ned i den kokende kraften og kok i 5 minutter (3 minutter for de små). Tilsett soppen i det siste minuttet. Når de er ferdige, stiger de til overflaten. Server med en gang, pyntet med litt grovhakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Ha kraften og gulrøttene i en stor kjele. Kok opp kraften og kok i 10 minutter.
I mellomtiden har du alle ingrediensene til kyllingbollene i en elektrisk blender og kjører til du har en jevn masse. Form massen til 20-25 boller ved å bruke 2 spiseskjeer (vil du ha dem mindre, bruker du 2 teskjeer).
Slipp bollene ned i den kokende kraften og kok i 5 minutter (3 minutter for de små). Tilsett soppen i det siste minuttet. Når de er ferdige, stiger de til overflaten. Server med en gang, pyntet med litt grovhakket persille.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?