Til hovedinnhold

Snickers-brownies

1 h 30 min
14 varer
2.7k
Snickers-brownies

Snickers-brownies byr på en herlig kombinasjon av klissete karamell, crunchy peanøttfyll og seig sjokolade. Ubeskrivelig godt og søtt!

Kaken har peanøttfyll som du lager med marshmallowskremen kalt Fluff. Denne kan kjøpes ferdig på glass i matbutikker med bredt utvalg.

Til denne oppskriften er det viktig at du bruker en firkantet form på 20x20 cm. Pass på at du bruker store egg.

Ingredienser

1
stk

Brownies

  • 150 g smør
  • 250 g mørk sjokolade
  • 200 g sukker, gjerne finkornet
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg, store
  • 100 g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver

Peanøttfyll

  • 125 g sukker
  • 65 g smør
  • 0.5 dl kondensert melk
  • 50 g peanøttsmør
  • 150 g peanøtter, salte og grovhakket
  • 1 boks marshmallows fluff, vaniljesmak

Karamell og topping

  • 2 dl sukker
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 1 klype salt
  • 200 g melkesjokolade

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Brownies

  • 150 g smør
  • 250 g mørk sjokolade
  • 200 g sukker, gjerne finkornet
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg, store
  • 100 g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver

Peanøttfyll

  • 125 g sukker
  • 65 g smør
  • 0.5 dl kondensert melk
  • 50 g peanøttsmør
  • 150 g peanøtter, salte og grovhakket
  • 1 boks marshmallows fluff, vaniljesmak

Karamell og topping

  • 2 dl sukker
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 1 klype salt
  • 200 g melkesjokolade

Brownies:

Varm oven til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk opp sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret.
Trekk kasserollen til side så lenge.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Visp inn vaniljesukker, siktet mel og kakao.
Rør til deigen er glatt og rør til slutt inn sjokoladesmøret. Hell røren over i formen.
Stek kaken ved 170 grader midt i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl i formen.

Peanøttfyll:

Bland sukker, smør og melk i en kasserolle og gi det et skikkelig oppkok. Trekk kasserollen til side og rør inn peanøttsmør, marshmallows fluff og til slutt peanøtter.
Bre blandingen utover browniesen og sett den i kjøleskapet.

Karamell og topping:

Kok opp fløten og sett den til side så lenge.
Smelt halvparten av sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett resten av sukkeret og rør med en tresleiv til alt sukkeret har smeltet sammen til en gyllen karamell. Pass hele tiden på temperaturen.
Rør den varme fløten inn i karamellen. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.
La karamellen koke noen minutter til den har blitt tykk, jevn og klumpfri. Karamellen skal kokes til ca. 108-110 grader.
Rør inn smøret og en liten klype salt. Avkjøl karamellen til romtemperatur og hell den over peanøttfyllet. Sett kaken tilbake i kjøleskapet.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad og bre den utover den avkjølte karamellen.
Oppbevar Snickers-browniesen i kjøleskapet. Den blir fort ekstra klissete i romtemperatur.
Deles i små stykker og nytes.
woman cooking

Bon appetit!

Brownies:

Varm oven til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Smelt smøret i en kasserolle over middels varme. Hakk opp sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret.
Trekk kasserollen til side så lenge.
Visp sammen egg og sukker i en bolle. Visp inn vaniljesukker, siktet mel og kakao.
Rør til deigen er glatt og rør til slutt inn sjokoladesmøret. Hell røren over i formen.
Stek kaken ved 170 grader midt i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl i formen.

Peanøttfyll:

Bland sukker, smør og melk i en kasserolle og gi det et skikkelig oppkok. Trekk kasserollen til side og rør inn peanøttsmør, marshmallows fluff og til slutt peanøtter.
Bre blandingen utover browniesen og sett den i kjøleskapet.

Karamell og topping:

Kok opp fløten og sett den til side så lenge.
Smelt halvparten av sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett resten av sukkeret og rør med en tresleiv til alt sukkeret har smeltet sammen til en gyllen karamell. Pass hele tiden på temperaturen.
Rør den varme fløten inn i karamellen. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.
La karamellen koke noen minutter til den har blitt tykk, jevn og klumpfri. Karamellen skal kokes til ca. 108-110 grader.
Rør inn smøret og en liten klype salt. Avkjøl karamellen til romtemperatur og hell den over peanøttfyllet. Sett kaken tilbake i kjøleskapet.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad og bre den utover den avkjølte karamellen.
Oppbevar Snickers-browniesen i kjøleskapet. Den blir fort ekstra klissete i romtemperatur.
Deles i små stykker og nytes.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?