Tacopizza med hjemmelaget salsa er perfekt helgemat. Her er den tykke pizzabunnen overlesset med kjøttdeigfyll, akkurat som på den tradisjonelle 80-tallspizzaen, men disse minnene møter her taco-generasjonen. Resultatet er en tacopizza! Til denne pizzaen er det brukt en stor og tykk langpannebunn, men du kan også lage to eller flere mindre og tynnere bunner. Porsjonen i oppskriften er nok til seks tynne porsjonspizzaer. Pizzabunnene skal helst ikke kjevles, men dras og trykkes ut i ønsket fasong og tykkelse.
Akkurat som med tacoen er det ekstra godt med forskjellig topping. Prikken over i-en er en hjemmelaget, frisk tomat- og chilisalsa.
Bland mel, salt, sukker og tørrgjær til pizzadeigen i en bakebolle.
Rør gjæren ut i det lunkne vannet hvis du bruker fersk gjær. Tilsett lunkent vann, heller litt kaldt enn for varmt, og olje. Bruk en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5-10 minutter til deigen blir glatt og smidig.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse. Del eventuelt deigen i flere emner og bak ut.
Finhakk løk og hvitløk til fyllet. Rens og skjær paprikaene i små biter. Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk i olje.
Tilsett de tørkede krydderiene og karbonadedeigen. Stek videre til karbonadedeigen er brunet.
Tilsett tomater og paprika, og la det hele putre videre til det meste av væsken fra tomatene har fordampet. Smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med mer krydder om nødvendig.
Bak ut pizzadeigen og legg den i en langpanne. Klem den jevnt og godt ut og vær ekstra nøye med kanter og hjørner.
Fordel fyllet utover bunnen og dryss over osten. Stek pizzaen ved 220 grader i ca 25 minutter.
Nå kan du lage tomat- og chilisalsa. Skjær tomatene i små biter. Rens chilien for frø og finhakk chili og rødløk. Bland alt sammen, og smak til med salt og en klype sukker. Rør inn godt med hakket koriander.
Topp den ferdigstekte pizzaen med grovknust tortilla chips, jalapenos, tomat- og chilisalsa og rømme.
Bon appetit!
Bland mel, salt, sukker og tørrgjær til pizzadeigen i en bakebolle.
Rør gjæren ut i det lunkne vannet hvis du bruker fersk gjær. Tilsett lunkent vann, heller litt kaldt enn for varmt, og olje. Bruk en kjøkkenmaskin og elt deigen i 5-10 minutter til deigen blir glatt og smidig.
Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse. Del eventuelt deigen i flere emner og bak ut.
Finhakk løk og hvitløk til fyllet. Rens og skjær paprikaene i små biter. Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk i olje.
Tilsett de tørkede krydderiene og karbonadedeigen. Stek videre til karbonadedeigen er brunet.
Tilsett tomater og paprika, og la det hele putre videre til det meste av væsken fra tomatene har fordampet. Smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med mer krydder om nødvendig.
Bak ut pizzadeigen og legg den i en langpanne. Klem den jevnt og godt ut og vær ekstra nøye med kanter og hjørner.
Fordel fyllet utover bunnen og dryss over osten. Stek pizzaen ved 220 grader i ca 25 minutter.
Nå kan du lage tomat- og chilisalsa. Skjær tomatene i små biter. Rens chilien for frø og finhakk chili og rødløk. Bland alt sammen, og smak til med salt og en klype sukker. Rør inn godt med hakket koriander.
Topp den ferdigstekte pizzaen med grovknust tortilla chips, jalapenos, tomat- og chilisalsa og rømme.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto