Til hovedinnhold

Lammegryte med grønnsaker

2 h
11 varer
200
Lammegryte med grønnsaker

Denne lammegryten med grønnsaker er laget etter den internasjonale stjernekokken Rachel Khoos oppskrift. Server den herlige gryten med litt myntesaus.

Oppskrift fra Rachel Khoos kokebok «Et lite kjøkken i Paris». 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg lammebog, eller lammenakke skåret i 6 biter
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 kvister timian
  • 4 stykker gulrot
  • 100 g erter, friske eller frosne
  • 100 g grønne bønner, skåret i biter
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg lammebog, eller lammenakke skåret i 6 biter
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 kvister timian
  • 4 stykker gulrot
  • 100 g erter, friske eller frosne
  • 100 g grønne bønner, skåret i biter
  • salt
  • pepper
Forvarm stekeovnen til 160 grader. Brun kjøttet, hvitløken og løken i olivenoljen i en stor ildfast gryte.
Ha i laurbærblad, timian og gulrøtter og nok vann til å dekke kjøttet med minst et par centimeter. Kok opp og fjern eventuelt skum som stiger til overflaten.
Når alt skummet er fjernet, setter du lokk på gryten og setter den i ovnen. Kok i 1 1/2-2 timer eller til kjøttet er mørt.
Ti minutter før servering koker du opp en stor kjele med saltet vann og har i ertene og bønnene. Kok dem i 5 minutter eller til grønnsakene er møre, og la dem renne av.
Ta gryten ut av ovnen og fjern laurbærbladet og timiankvistene. Tilsett ertene og bønnene og smak til med salt og peppen. Server umiddelbart.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 160 grader. Brun kjøttet, hvitløken og løken i olivenoljen i en stor ildfast gryte.
Ha i laurbærblad, timian og gulrøtter og nok vann til å dekke kjøttet med minst et par centimeter. Kok opp og fjern eventuelt skum som stiger til overflaten.
Når alt skummet er fjernet, setter du lokk på gryten og setter den i ovnen. Kok i 1 1/2-2 timer eller til kjøttet er mørt.
Ti minutter før servering koker du opp en stor kjele med saltet vann og har i ertene og bønnene. Kok dem i 5 minutter eller til grønnsakene er møre, og la dem renne av.
Ta gryten ut av ovnen og fjern laurbærbladet og timiankvistene. Tilsett ertene og bønnene og smak til med salt og peppen. Server umiddelbart.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?