Til hovedinnhold

Ovnsbakt omelett med vårløk, skinke og skyr

15 min
7 varer
239
Ovnsbakt omelett med vårløk, skinke og skyr

Spekeskinke kan erstattes med annet kjøttpålegg, eller du kan legge på et par skiver røkelaks når omeletten kommer ut av ovnen.
Bruk friske urter som basilikum, små salatblader og/eller spirer til pynt og servering.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 6 stykker egg
  • 2 ss skyr, eller yoghurt naturell + ekstra til servering
  • 1 bunt vårløk, liten
  • 2 skive(r) spekeskinke, store
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olivenolje, eller smør til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 6 stykker egg
  • 2 ss skyr, eller yoghurt naturell + ekstra til servering
  • 1 bunt vårløk, liten
  • 2 skive(r) spekeskinke, store
  • salt
  • pepper, kvernet
  • olivenolje, eller smør til steking
Varm stekeovnen til 200 grader. Visp eggene sammen med skyr, en god klype salt og litt kvernet pepper.
Rens og skjær vårløken i små biter. Bruk en klunk olje eller en god klatt smør og fres vårløken raskt i en varm stekepanne, gjerne en liten/mellomstor jernpanne.
Hell over eggeblandingen og legg på skinkeskivene. La pannen stå over middels varme i 2-3 minutter, før du setter hele pannen inn i ovnen. La den stå der i 2-4 minutter, til overflaten er blitt fast og gjerne litt gyllen i kanten.
Legg en god skje skyr på toppen av den varme omeletten, drypp over litt olivenolje, kvern over litt ekstra sort pepper og pynt med litt grønt.
woman cooking

Bon appetit!

Varm stekeovnen til 200 grader. Visp eggene sammen med skyr, en god klype salt og litt kvernet pepper.
Rens og skjær vårløken i små biter. Bruk en klunk olje eller en god klatt smør og fres vårløken raskt i en varm stekepanne, gjerne en liten/mellomstor jernpanne.
Hell over eggeblandingen og legg på skinkeskivene. La pannen stå over middels varme i 2-3 minutter, før du setter hele pannen inn i ovnen. La den stå der i 2-4 minutter, til overflaten er blitt fast og gjerne litt gyllen i kanten.
Legg en god skje skyr på toppen av den varme omeletten, drypp over litt olivenolje, kvern over litt ekstra sort pepper og pynt med litt grønt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?