Til hovedinnhold

Skinnstekt skreifilet med syrlig rødløk og brandade

45 min
8 varer
377
Skinnstekt skreifilet med syrlig rødløk og brandade

Mange gleder seg til vinterkulda, for da kommer den første skreien fra Barentshavet.  Den er enkel å tilbrede. Her får du en oppskrift på skrei, toppet med syrlige rødløk og et lett persilledryss. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg skrei, fersk
  • salt

Syrlig rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik, eller mer

Brandade

  • 500 g mandelpotet
  • 60 g smør
  • 200 g skrei, (etter fileteringen)
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • salt, og pepper etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg skrei, fersk
  • salt

Syrlig rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 1 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 2 ss hvitvinseddik, eller mer

Brandade

  • 500 g mandelpotet
  • 60 g smør
  • 200 g skrei, (etter fileteringen)
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • salt, og pepper etter smak
Rens skreien, skjær ut ryggfiletene og finpuss stykkene, dryss over flaksalt. Kok opp rikelig med saltet vann og legg i restene av skreien. Filetene trekkes i kokevannet i ca. 10 min. La dette avkjøles før fiskekjøttet renses fritt for bein. Dette skal senere blandes med potetmosen.
Rens skreien, skjær ut ryggfiletene og finpuss stykkene, dryss over flaksalt. Kok opp rikelig med saltet vann og legg i restene av skreien. Filetene trekkes i kokevannet i ca. 10 min. La dette avkjøles før fiskekjøttet renses fritt for bein. Dette skal senere blandes med potetmosen.
Skrell potetene og kok disse møre i lettsaltet vann. Mos potetene lett sammen med smøret. Vend inn fiskekjøttet, ha i finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Skrell potetene og kok disse møre i lettsaltet vann. Mos potetene lett sammen med smøret. Vend inn fiskekjøttet, ha i finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Skjær rødløken i tynne skiver, fres løken i smør uten at den brunes. Tilsett sukker og hvitvinseddik. La rødløken koke på svak varme til nesten all væske er fordampet.
Skjær rødløken i tynne skiver, fres løken i smør uten at den brunes. Tilsett sukker og hvitvinseddik. La rødløken koke på svak varme til nesten all væske er fordampet.
Varm smør i pannen, legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. Dryss over nykvernet pepper og øs stykkene jevnlig med stekesmøret. Demp varmen og la stykkene steke ferdig til de flaker seg. Server skreifiletene med potetbrandaden, rødløk, stekesmør og rikelig med persille.
Varm smør i pannen, legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. Dryss over nykvernet pepper og øs stykkene jevnlig med stekesmøret. Demp varmen og la stykkene steke ferdig til de flaker seg. Server skreifiletene med potetbrandaden, rødløk, stekesmør og rikelig med persille.
woman cooking

Bon appetit!

Rens skreien, skjær ut ryggfiletene og finpuss stykkene, dryss over flaksalt. Kok opp rikelig med saltet vann og legg i restene av skreien. Filetene trekkes i kokevannet i ca. 10 min. La dette avkjøles før fiskekjøttet renses fritt for bein. Dette skal senere blandes med potetmosen.
Rens skreien, skjær ut ryggfiletene og finpuss stykkene, dryss over flaksalt. Kok opp rikelig med saltet vann og legg i restene av skreien. Filetene trekkes i kokevannet i ca. 10 min. La dette avkjøles før fiskekjøttet renses fritt for bein. Dette skal senere blandes med potetmosen.
Skrell potetene og kok disse møre i lettsaltet vann. Mos potetene lett sammen med smøret. Vend inn fiskekjøttet, ha i finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Skrell potetene og kok disse møre i lettsaltet vann. Mos potetene lett sammen med smøret. Vend inn fiskekjøttet, ha i finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Skjær rødløken i tynne skiver, fres løken i smør uten at den brunes. Tilsett sukker og hvitvinseddik. La rødløken koke på svak varme til nesten all væske er fordampet.
Skjær rødløken i tynne skiver, fres løken i smør uten at den brunes. Tilsett sukker og hvitvinseddik. La rødløken koke på svak varme til nesten all væske er fordampet.
Varm smør i pannen, legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. Dryss over nykvernet pepper og øs stykkene jevnlig med stekesmøret. Demp varmen og la stykkene steke ferdig til de flaker seg. Server skreifiletene med potetbrandaden, rødløk, stekesmør og rikelig med persille.
Varm smør i pannen, legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. Dryss over nykvernet pepper og øs stykkene jevnlig med stekesmøret. Demp varmen og la stykkene steke ferdig til de flaker seg. Server skreifiletene med potetbrandaden, rødløk, stekesmør og rikelig med persille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?