Til hovedinnhold

Asiatisk-inspirert dampet torsk med avokado- og mangosalat

30 min
12 varer
545
Asiatisk-inspirert dampet torsk med avokado- og mangosalat

Lag asiatisk-inspirert dampet torsk med avokado- og mangosalat hvis du er glad i asiatisk mat!

Dampet mat har lenge vært kjent for sin helsevennlige effekt, og mange har også gått til anskaffelse av en dampovn på hjemmekjøkkenet. For oss som ikke har det, kan det være greit å vite at det finnes mange andre muligheter, som for eksempel å dampe maten i en god gammeldags fiskegryte, dampkjele eller en bambusgryte.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker torskefilet, fine stykker, eller annen hvit fisk
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk pak choy
  • 0.5 - 1 stk rød chili, finsnittet
  • 1 stk lime, i tynne skiver
  • 2 ss sesamfrø, sorte og lyse
  • 1 - 2 ts ingefær, revet, frisk
  • 4 ss soyasaus
  • koriander, frisk

Avokado- og mangosalat

  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk mango
  • 0.5 stk rødløk, finhakket
  • 1 ts rød chili
  • 1 håndfull koriander, frisk, hakket
  • sesamfrø

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 stykker torskefilet, fine stykker, eller annen hvit fisk
  • 1 bunt vårløk
  • 1 stk pak choy
  • 0.5 - 1 stk rød chili, finsnittet
  • 1 stk lime, i tynne skiver
  • 2 ss sesamfrø, sorte og lyse
  • 1 - 2 ts ingefær, revet, frisk
  • 4 ss soyasaus
  • koriander, frisk

Avokado- og mangosalat

  • 1 stk avokado
  • 0.5 stk mango
  • 0.5 stk rødløk, finhakket
  • 1 ts rød chili
  • 1 håndfull koriander, frisk, hakket
  • sesamfrø
Bruk en dampkjele eller en dampgryte i bambus. Fyll vann i dampkjelen eller kok opp litt vann, 2-3 cm, i en kjele som er romslig nok til å romme bambusdamperen.
Rens og del vårløken i to. Legg vårløken på risten og legg fiskestykkene oppå. Krydre med litt kvernet pepper.
Rens og del pak choy-bladene. Legg bladene innimellom fiskestykkene. Dryss over sesamfrø og fordel chili og lime.
Rør sammen soyasaus og ingefær og drypp en teskje av soyablandingen over hvert fiskestykke. Sett risten i dampkjelen eller sett bambusdamperen i kjelen. Husk at vannet ikke skal berøre fisken.
Legg på lokket og damp fisken i 5-12 minutter litt avhengig av tykkelsen. Fisken er klar når den flaker seg ved et lett trykk. 
Topp med frisk koriander og drypp over litt mer soyasaus ved servering.
Lag avokado- og mangosalat. Rens og del avokado og mango i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene.
Lag avokado- og mangosalat. Rens og del avokado og mango i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en dampkjele eller en dampgryte i bambus. Fyll vann i dampkjelen eller kok opp litt vann, 2-3 cm, i en kjele som er romslig nok til å romme bambusdamperen.
Rens og del vårløken i to. Legg vårløken på risten og legg fiskestykkene oppå. Krydre med litt kvernet pepper.
Rens og del pak choy-bladene. Legg bladene innimellom fiskestykkene. Dryss over sesamfrø og fordel chili og lime.
Rør sammen soyasaus og ingefær og drypp en teskje av soyablandingen over hvert fiskestykke. Sett risten i dampkjelen eller sett bambusdamperen i kjelen. Husk at vannet ikke skal berøre fisken.
Legg på lokket og damp fisken i 5-12 minutter litt avhengig av tykkelsen. Fisken er klar når den flaker seg ved et lett trykk. 
Topp med frisk koriander og drypp over litt mer soyasaus ved servering.
Lag avokado- og mangosalat. Rens og del avokado og mango i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene.
Lag avokado- og mangosalat. Rens og del avokado og mango i små terninger. Bland sammen alle ingrediensene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?