Til hovedinnhold

Pepperkake-is

25 min
6 varer
598
Is med pepperkake

Pepperkakeis er et fint avbrekk fra de tørre julekakene. Hjemmelaget is med pepperkakesmak er en ypperlig måte å bruke opp pepperkaker du har til overs, og gir en spennende vri på en velkjent oppskrift.
Oppskriften og foto av Mari Mushom som driver bloggen Cup and Cakes. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 ml helmelk
  • 300 ml kremfløte
  • 1 stk vaniljestang, stang og frø
  • 6 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 150 - 200 g pepperkaker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 ml helmelk
  • 300 ml kremfløte
  • 1 stk vaniljestang, stang og frø
  • 6 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 150 - 200 g pepperkaker
Varm opp fløte, melk og vaniljestang pluss frø i en kjele til blandingen når kokepunktet.
Varm opp fløte, melk og vaniljestang pluss frø i en kjele til blandingen når kokepunktet.
Pisk eggeplommer og sukker til lys og kremete eggedosis
Pisk eggeplommer og sukker til lys og kremete eggedosis
Hell litt av den varme melken (fjern først vaniljestangen) i eggedosisen i en tynn stråle. Rør det godt sammen før du har alt tilbake i kjelen. Varm opp til det tykner, men det skal ikke koke.
Hell litt av den varme melken (fjern først vaniljestangen) i eggedosisen i en tynn stråle. Rør det godt sammen før du har alt tilbake i kjelen. Varm opp til det tykner, men det skal ikke koke.
Sett kaldt og la stå til den er helt kald, gjerne over natten.
Kjør pepperkakene til finmalte smuler i en foodprosessor og vend ca 150 gram av dem inn i isblandingen.
Kjør pepperkakene til finmalte smuler i en foodprosessor og vend ca 150 gram av dem inn i isblandingen.
Kjør i en ismaskin til passe konsistens. Eller ha over i en passende boks og frys ned. Rør om hver halvtime, for å unngå iskrystaller, helt til isen er nedfryst.
Hvis du vil kan du drysse over ekstra pepperkakesmuler på toppen. Kan oppbevares i mange uker i fryseren.
woman cooking

Bon appetit!

Varm opp fløte, melk og vaniljestang pluss frø i en kjele til blandingen når kokepunktet.
Varm opp fløte, melk og vaniljestang pluss frø i en kjele til blandingen når kokepunktet.
Pisk eggeplommer og sukker til lys og kremete eggedosis
Pisk eggeplommer og sukker til lys og kremete eggedosis
Hell litt av den varme melken (fjern først vaniljestangen) i eggedosisen i en tynn stråle. Rør det godt sammen før du har alt tilbake i kjelen. Varm opp til det tykner, men det skal ikke koke.
Hell litt av den varme melken (fjern først vaniljestangen) i eggedosisen i en tynn stråle. Rør det godt sammen før du har alt tilbake i kjelen. Varm opp til det tykner, men det skal ikke koke.
Sett kaldt og la stå til den er helt kald, gjerne over natten.
Kjør pepperkakene til finmalte smuler i en foodprosessor og vend ca 150 gram av dem inn i isblandingen.
Kjør pepperkakene til finmalte smuler i en foodprosessor og vend ca 150 gram av dem inn i isblandingen.
Kjør i en ismaskin til passe konsistens. Eller ha over i en passende boks og frys ned. Rør om hver halvtime, for å unngå iskrystaller, helt til isen er nedfryst.
Hvis du vil kan du drysse over ekstra pepperkakesmuler på toppen. Kan oppbevares i mange uker i fryseren.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?