Til hovedinnhold

Rødvinsgløgg

30 min
10 varer
170
Rødvinsgløgg med kanelstang og nellik

Rødvinsgløgg med masse smak og friske ingredienser smaker fantastisk i julestria. Her er min vri på tradisjonsdrikken, som lages med blant annet rødvin, kanelstang, rom og ingefær. Rødvinsgløgg kan minne litt om glühwein eller mulled wine, og er varmende og godt når temperaturene er lave ute.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 7.5 dl rødvin
  • 2.5 dl vann
  • 1 dl sukker, kan bruke lys brunt sukker også
  • 1 stk kanelstang
  • 0.5 - 1 dl rom, her velger du mengde selv
  • 3 stk nellik
  • 1 stk stjerneanis
  • 3 skive(r) ingefær, ta 2-3 ferske skiver
  • 1 stk vaniljestang, kvistet
  • 1 stk appelsin

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 7.5 dl rødvin
  • 2.5 dl vann
  • 1 dl sukker, kan bruke lys brunt sukker også
  • 1 stk kanelstang
  • 0.5 - 1 dl rom, her velger du mengde selv
  • 3 stk nellik
  • 1 stk stjerneanis
  • 3 skive(r) ingefær, ta 2-3 ferske skiver
  • 1 stk vaniljestang, kvistet
  • 1 stk appelsin
Kok opp krydder, appelsinskall i tynne strimler og saften fra appelsinen, sukker og vann. La blandingen koke i cirka 10 minutter.
Tilsett vinen, varm opp forsiktig og tilsett rom rett før servering. Dette er en varmende og god rødvinsgløgg.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp krydder, appelsinskall i tynne strimler og saften fra appelsinen, sukker og vann. La blandingen koke i cirka 10 minutter.
Tilsett vinen, varm opp forsiktig og tilsett rom rett før servering. Dette er en varmende og god rødvinsgløgg.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?