Til hovedinnhold

Fruktsalat med vanilje

30 min
11 varer
118
Fruktsalat med vanilje

Lag fruktsalat med vanilje selv, og du får luksusvarianten av fruktsalaten du kjøper i hermetikkboks. Tilsett litt sukkerlake laget med ekte vanilje, og du får en skikkelig festdessert.

Bruk det du har liggende av frukt, men bruk helst den som er fast, slik at den ikke blir most når man rører fruktsalaten sammen. Desserten serveres med lettpisket krem, is, vaniljesaus eller som den er.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 stykker appelsin
  • 2 stykker eple, eller pære
  • 1 stk mango
  • 2 stykker kiwi
  • 0.5 stk ananas
  • 1 stk melon, liten
  • 3 stykker pasjonsfrukt, renset
  • 20 stykker drue, uten sten

Sukkerlake

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 0.5 stk vaniljestang

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 3 stykker appelsin
  • 2 stykker eple, eller pære
  • 1 stk mango
  • 2 stykker kiwi
  • 0.5 stk ananas
  • 1 stk melon, liten
  • 3 stykker pasjonsfrukt, renset
  • 20 stykker drue, uten sten

Sukkerlake

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 0.5 stk vaniljestang
Del frukten opp i like biter. Start med å skjære ut fileter av sitrusfrukt og del epler og pærer til slutt
Del frukten opp i like biter. Start med å skjære ut fileter av sitrusfrukt og del epler og pærer til slutt
Sukker og vann kokes opp sammen med en halv vaniljestang, der vaniljefrøene er skrapet ut og blandet i kjelen. Rør til sukkeret er oppløst.
Sukker og vann kokes opp sammen med en halv vaniljestang, der vaniljefrøene er skrapet ut og blandet i kjelen. Rør til sukkeret er oppløst.
Avkjøl litt og hell over fruktsalaten. Rør forsiktig i frukten slik at vaniljefrøene fordeles jevnt. La den gjerne stå noen timer i kjøleskap før den skal spises.
woman cooking

Bon appetit!

Del frukten opp i like biter. Start med å skjære ut fileter av sitrusfrukt og del epler og pærer til slutt
Del frukten opp i like biter. Start med å skjære ut fileter av sitrusfrukt og del epler og pærer til slutt
Sukker og vann kokes opp sammen med en halv vaniljestang, der vaniljefrøene er skrapet ut og blandet i kjelen. Rør til sukkeret er oppløst.
Sukker og vann kokes opp sammen med en halv vaniljestang, der vaniljefrøene er skrapet ut og blandet i kjelen. Rør til sukkeret er oppløst.
Avkjøl litt og hell over fruktsalaten. Rør forsiktig i frukten slik at vaniljefrøene fordeles jevnt. La den gjerne stå noen timer i kjøleskap før den skal spises.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?