Til hovedinnhold

Risgrøt: Risengrynsgrøt

45 min
4 varer
258
Risengrynsgrøt, eller risgrøt, med smør og kanel

God, gammeldags risengrynsgrøt, eller risgrøt, er enkelt å lage og smaker alltid godt. Mange forbinder det med julen, men denne grøten kan spises året rundt.
Server med kanel, sukker og et velplassert smørøye. 
Får du rester til overs, kan du lage riskrem med rød saus. 

Ingredienser

3
porsjoner
  • 4 dl vann
  • 150 g ris, rundkornet
  • 1 l helmelk
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  • 4 dl vann
  • 150 g ris, rundkornet
  • 1 l helmelk
  • 1 ts salt
Kok opp vann og tilsett risen. Kok videre til vannet er absorbert.
Tilsett melken og kok opp. La den trekke videre under lokk på svak varme til risen er mør i ca. 35 min. Husk å røre jevnlig, så grøten ikke svir seg i bunnen. 
Smak til med salt. Server risgrøten med sukker, kanel og smørøye, samt rød saft.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp vann og tilsett risen. Kok videre til vannet er absorbert.
Tilsett melken og kok opp. La den trekke videre under lokk på svak varme til risen er mør i ca. 35 min. Husk å røre jevnlig, så grøten ikke svir seg i bunnen. 
Smak til med salt. Server risgrøten med sukker, kanel og smørøye, samt rød saft.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?