Til hovedinnhold

Cantuccini

1 h 30 min
10 varer
94
Cantuccini

Denne toscanske mandelkjeksen kalles cantuccini. Kjeksen er dyppet i «vin santo», som er en italiensk hetvin, og den utgjør en klassisk dessert. Det går an å finne gode cantuccini i butikken, og dermed har du kanskje tidenes enkleste dessert. 

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 200 g mandler, skoldede
  • 500 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 1 ts appelsinskall, revet appelsinskall
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • smør, og mer mel til bakeplaten
  • salt
  • vin santo, eller annen hetvin, til servering

Slik gjør du:

  • 500 g hvetemel
  • 200 g mandler, skoldede
  • 500 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 1 ts appelsinskall, revet appelsinskall
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • smør, og mer mel til bakeplaten
  • salt
  • vin santo, eller annen hetvin, til servering
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rist mandlene i en stekepanne i noen minutter til de så vidt blir gylne.
Overfør til en fjøl og la avkjøles noe. Grovhakk mesteparten av mandlene, men la noen være hele.
Ha mel, egg , bakepulver, sukker, vanilje , appelsinskall og en klype salt . Bland godt til deigen er glatt.
Vend inn mandler. Forsøk å fordele dem jevnt i deigen.
Forme deigen til tjukke pølser og overfør til en smurt og melet bakeplate. Stek i omtrent 15 minutter, til kakene er nesten helt tørre.
Ta ut av ovnen og la avkjøles noe. Skjær pølsene i skrå skiver med omtrent 1 centimeters tykkelse.
Stek videre til kakene er gyllenbrune og sprø, omtrent 25 minutter. Server med Vin Santo eller annen dessertvin.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 grader.
Rist mandlene i en stekepanne i noen minutter til de så vidt blir gylne.
Overfør til en fjøl og la avkjøles noe. Grovhakk mesteparten av mandlene, men la noen være hele.
Ha mel, egg , bakepulver, sukker, vanilje , appelsinskall og en klype salt . Bland godt til deigen er glatt.
Vend inn mandler. Forsøk å fordele dem jevnt i deigen.
Forme deigen til tjukke pølser og overfør til en smurt og melet bakeplate. Stek i omtrent 15 minutter, til kakene er nesten helt tørre.
Ta ut av ovnen og la avkjøles noe. Skjær pølsene i skrå skiver med omtrent 1 centimeters tykkelse.
Stek videre til kakene er gyllenbrune og sprø, omtrent 25 minutter. Server med Vin Santo eller annen dessertvin.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?