Til hovedinnhold

Linguine med tomat og kjempereker

45 min
11 varer
229
Linguine med tomat og kjempereker

Som andre pastaretter med sjømat, en også linguine med tomat og kjempereker en sikker vinner. Versjonen på bildet er laget med italienske gamberoni - kjempereker. Det er etter hvert mulig å finne fine, sertifiserte kjempe-, konge- og tigerreker i norske butikker, som ikke er de usertifiserte rekene som går under navnet scampi. Du bør bruke reker med skall og hode. Hvis du ikke finner det, kan du med fordel spandere et par ekstra reker som du hakker i krafta også.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g pasta, spagetti eller linguine
  • 16 stykker kjempereker, eller mer, med skall og hode
  • 2 ss løk, finhakket
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl vann
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 klype tørket chili, liten
  • 2 dl småtomater, gode, delt i to
  • salt
  • 1 ss bladpersille, finhakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 400 g pasta, spagetti eller linguine
  • 16 stykker kjempereker, eller mer, med skall og hode
  • 2 ss løk, finhakket
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl vann
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 klype tørket chili, liten
  • 2 dl småtomater, gode, delt i to
  • salt
  • 1 ss bladpersille, finhakket
Sett over pastavann med omtrent 1 spiseskje salt per liter.
Skrell rekene. Lag en rask kraft ved å steke skall og hoder sammen med løk i litt olje i en gryte. La surre til det får litt farge.
Hell på vin og vann, senk varmen og la koke i 15-20 minutter. Det gjør ikke noe om mye av væsken fordamper underveis.
Sil av og kok inn kraften til det gjenstår omtrent 1 desiliter.
Varm ½ desiliter olje i en annen gryte. Tilsett hvitløk og chili, og la surre til hvitløken gir fra seg god lukt. Pass på så den ikke brenner seg.
Tilsett tomatene før hvitløken er gyllen. La surre i et par minutters tid under omrøring.
Tilsett kraften, bland godt og la koke inn til smaken er fin og konsentrert. Vend inn persille og smak til med salt og eventuelt mer chili.
Vend inn rekene og la trekke til de akkurat er gjennomkokt. Resultatet blir best hvis dette skjer i siste øyeblikk før pastaen er ferdigkokt.
Kok linguine etter anvisning på pakken. Hell av vannet, men ta vare på litt av kokevannet.
Ha pastaen oppi gryta med saus, og la surre over varmen under omrøring i 30 sekunder. Juster eventuelt med litt kokevann hvis pastaen virker litt tørr. 
Server umiddelbart.
woman cooking

Bon appetit!

Sett over pastavann med omtrent 1 spiseskje salt per liter.
Skrell rekene. Lag en rask kraft ved å steke skall og hoder sammen med løk i litt olje i en gryte. La surre til det får litt farge.
Hell på vin og vann, senk varmen og la koke i 15-20 minutter. Det gjør ikke noe om mye av væsken fordamper underveis.
Sil av og kok inn kraften til det gjenstår omtrent 1 desiliter.
Varm ½ desiliter olje i en annen gryte. Tilsett hvitløk og chili, og la surre til hvitløken gir fra seg god lukt. Pass på så den ikke brenner seg.
Tilsett tomatene før hvitløken er gyllen. La surre i et par minutters tid under omrøring.
Tilsett kraften, bland godt og la koke inn til smaken er fin og konsentrert. Vend inn persille og smak til med salt og eventuelt mer chili.
Vend inn rekene og la trekke til de akkurat er gjennomkokt. Resultatet blir best hvis dette skjer i siste øyeblikk før pastaen er ferdigkokt.
Kok linguine etter anvisning på pakken. Hell av vannet, men ta vare på litt av kokevannet.
Ha pastaen oppi gryta med saus, og la surre over varmen under omrøring i 30 sekunder. Juster eventuelt med litt kokevann hvis pastaen virker litt tørr. 
Server umiddelbart.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?