Til hovedinnhold

Burritos med kjøttdeig

30 min
13 varer
847
Burritos med kjøttdeig

Tex-mex-favoritten burritos når nye høyder om du tar deg tid til å lage din egen krydderblanding, guacamole eller tomatsalsa! Her har vi laget en klassisk variant med kjøttdeig, men du kan fint også bruke karbonadeig eller andre typer deig.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts salt
  • 1 ts chilipulver, grovt
  • 0.5 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts koriander, malt
  • tortillalefse, og tacoskjell, revet ost, etc, til servering

Tomatsalsa

  • 4 stk tomat
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts salt
  • limesaft

Guacamole

  • 1 ss koriander, fersk, hakket
  • 2 stk avokado, modne
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 1 ss koriander, fersk, finhakket
  • 0.5 ts salt
  • limesaft, av én lime

Slik gjør du:

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts salt
  • 1 ts chilipulver, grovt
  • 0.5 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts koriander, malt
  • tortillalefse, og tacoskjell, revet ost, etc, til servering

Tomatsalsa

  • 4 stk tomat
  • 1 stk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts salt
  • limesaft

Guacamole

  • 1 ss koriander, fersk, hakket
  • 2 stk avokado, modne
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 1 ss koriander, fersk, finhakket
  • 0.5 ts salt
  • limesaft, av én lime
For tomatsalsaen: Del opp tomatene i båter, bruk en skje til å fjerne den bløte tomatkjernen. Skjær tomatkjøttet i små terninger. Del opp løken i tilsvarende terninger og bland sammen med finhakket hvitløk. Ha over limesaft og hakket frisk koriander. Sett kjølig til bruk.
For tomatsalsaen: Del opp tomatene i båter, bruk en skje til å fjerne den bløte tomatkjernen. Skjær tomatkjøttet i små terninger. Del opp løken i tilsvarende terninger og bland sammen med finhakket hvitløk. Ha over limesaft og hakket frisk koriander. Sett kjølig til bruk.
For guacamole: Del avokadoene i to og fjern steinen. Skrap ut kjøttet med en skje og legg det i en bolle. Press over saften av en lime, dette forhindrer at avokadokjøttet misfarges. Tilsett resten av ingrediensene og mos blandingen sammen med en gaffel. Ikke mos blandingen helt i stykker, det skal være litt klumper i hjemmelaget guacamole. Dekk bollen med plast til den skal brukes.
For guacamole: Del avokadoene i to og fjern steinen. Skrap ut kjøttet med en skje og legg det i en bolle. Press over saften av en lime, dette forhindrer at avokadokjøttet misfarges. Tilsett resten av ingrediensene og mos blandingen sammen med en gaffel. Ikke mos blandingen helt i stykker, det skal være litt klumper i hjemmelaget guacamole. Dekk bollen med plast til den skal brukes.
Ha kjøttdeigen i stekepannen sammen med de forskjellige krydderne, stek til kjøttdeigen er kornete og gjennomstekt. Hell av overflødig fett i pannen. Varm tortillaene i stekepannen, slik at de blir myke og lett å forme.
Ha kjøttdeigen i stekepannen sammen med de forskjellige krydderne, stek til kjøttdeigen er kornete og gjennomstekt. Hell av overflødig fett i pannen. Varm tortillaene i stekepannen, slik at de blir myke og lett å forme.
Tortillalefser varmes i ovnen på lav varme, eller vendes raskt i en stekepanne. Fyll tortilla og skjell med kjøtt, friske salatblader, maiskorn og litt av tomatsalsaen. Server sammen med guacamole og tomatsalsa, eventuelt rømmedipp.
Tortillalefser varmes i ovnen på lav varme, eller vendes raskt i en stekepanne. Fyll tortilla og skjell med kjøtt, friske salatblader, maiskorn og litt av tomatsalsaen. Server sammen med guacamole og tomatsalsa, eventuelt rømmedipp.
woman cooking

Bon appetit!

For tomatsalsaen: Del opp tomatene i båter, bruk en skje til å fjerne den bløte tomatkjernen. Skjær tomatkjøttet i små terninger. Del opp løken i tilsvarende terninger og bland sammen med finhakket hvitløk. Ha over limesaft og hakket frisk koriander. Sett kjølig til bruk.
For tomatsalsaen: Del opp tomatene i båter, bruk en skje til å fjerne den bløte tomatkjernen. Skjær tomatkjøttet i små terninger. Del opp løken i tilsvarende terninger og bland sammen med finhakket hvitløk. Ha over limesaft og hakket frisk koriander. Sett kjølig til bruk.
For guacamole: Del avokadoene i to og fjern steinen. Skrap ut kjøttet med en skje og legg det i en bolle. Press over saften av en lime, dette forhindrer at avokadokjøttet misfarges. Tilsett resten av ingrediensene og mos blandingen sammen med en gaffel. Ikke mos blandingen helt i stykker, det skal være litt klumper i hjemmelaget guacamole. Dekk bollen med plast til den skal brukes.
For guacamole: Del avokadoene i to og fjern steinen. Skrap ut kjøttet med en skje og legg det i en bolle. Press over saften av en lime, dette forhindrer at avokadokjøttet misfarges. Tilsett resten av ingrediensene og mos blandingen sammen med en gaffel. Ikke mos blandingen helt i stykker, det skal være litt klumper i hjemmelaget guacamole. Dekk bollen med plast til den skal brukes.
Ha kjøttdeigen i stekepannen sammen med de forskjellige krydderne, stek til kjøttdeigen er kornete og gjennomstekt. Hell av overflødig fett i pannen. Varm tortillaene i stekepannen, slik at de blir myke og lett å forme.
Ha kjøttdeigen i stekepannen sammen med de forskjellige krydderne, stek til kjøttdeigen er kornete og gjennomstekt. Hell av overflødig fett i pannen. Varm tortillaene i stekepannen, slik at de blir myke og lett å forme.
Tortillalefser varmes i ovnen på lav varme, eller vendes raskt i en stekepanne. Fyll tortilla og skjell med kjøtt, friske salatblader, maiskorn og litt av tomatsalsaen. Server sammen med guacamole og tomatsalsa, eventuelt rømmedipp.
Tortillalefser varmes i ovnen på lav varme, eller vendes raskt i en stekepanne. Fyll tortilla og skjell med kjøtt, friske salatblader, maiskorn og litt av tomatsalsaen. Server sammen med guacamole og tomatsalsa, eventuelt rømmedipp.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?