Til hovedinnhold

Kokosmakroner med sukrin

1 h
5 varer
495
Søte og gode kokosmakroner med sukrin og sjokolade

I julen er det mye sukker og fett, så denne oppskriften på kokosmakroner med sukrin er oppskriften for deg som enten har matallergier, er på diett eller som rett og slett bare ønsker et litt sunnere alternativ til en av julens klassikere.

Sukrin og sukrin+ er et naturlig alternativ til vanlig sukker som ikke påvirker blodsukkeret. Derfor er dette sukkeret bra for de som har diabetes eller av andre grunner ikke kan ha vanlig sukker. Sukrin+ er blandet med stevia og er enda søtere enn vanlig sukrin, derfor trenger du mindre av det. Bruk ca 75 gram sukrin+ til denne oppskriften. Man får kjøpt sukrin på helsekostbutikker eller større matvarebutikker som Meny og ICA.

Hvis du ikke tåler egg går det an å bruke eggerstatningen «no egg». Dette fås også på helsekost og større matvarebutikker. Vær obs på at du må bruke dobbelt så mye i denne oppskriften, altså tilsvarende 4 eggehviter. Til denne oppskriften blander du 4 ts no egg med 2 ss vann. No egg binder ikke like bra som vanlig egg, så du må jobbe litt mer med å forme makronene. 

Oppskriften gir ca. 20 kokosmakroner med sukrin.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 100 g kokosmasse
  • 100 g sukrin
  • 2 stykker eggehvite, erstattes eventuelt med «no egg»
  • 1 ss kokosfett

Ekstra

  • 100 g sjokolade, sukkerfri, hvis du ønsker sunt alternativ

Slik gjør du:

  • 100 g kokosmasse
  • 100 g sukrin
  • 2 stykker eggehvite, erstattes eventuelt med «no egg»
  • 1 ss kokosfett

Ekstra

  • 100 g sjokolade, sukkerfri, hvis du ønsker sunt alternativ
Start med å blande kokos, sukrin og kokosolje i en gryte. Varm opp på lav temperatur til sukkeret smelter. Tilsett så eggehvitene eller eggerstatningen, og ta gryten av varmen.
Bland godt sammen. La blandingen avkjøles noe, men ikke helt.
Form kuler av 1 ss kokosmasse i hendene. Klem dem godt sammen.
Plasser makronene på et stekebrett med papir og stek i 17 minutter på 170 grader til de er gylne på toppen.
Kokosmakronene smaker godt naturell, men de blir ekstra gode dyppet i litt sjokolade. Her finnes det flere sukkerfrie og «raw» alternativer. Smelt sjokoladen i vannbad og dypp kokosmakronene med sukrin delvis i sjokolade når de har blitt avkjølt. Oppbevares i lufttett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å blande kokos, sukrin og kokosolje i en gryte. Varm opp på lav temperatur til sukkeret smelter. Tilsett så eggehvitene eller eggerstatningen, og ta gryten av varmen.
Bland godt sammen. La blandingen avkjøles noe, men ikke helt.
Form kuler av 1 ss kokosmasse i hendene. Klem dem godt sammen.
Plasser makronene på et stekebrett med papir og stek i 17 minutter på 170 grader til de er gylne på toppen.
Kokosmakronene smaker godt naturell, men de blir ekstra gode dyppet i litt sjokolade. Her finnes det flere sukkerfrie og «raw» alternativer. Smelt sjokoladen i vannbad og dypp kokosmakronene med sukrin delvis i sjokolade når de har blitt avkjølt. Oppbevares i lufttett boks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?