Til hovedinnhold

Saftige lussekatter

1 h 30 min
8 varer
394
Saftige lussekatter med safran og rosiner

Disse saftige lussekattene inneholder verdens dyreste krydder, nemlig safran, men kan gjerne lages med kardemomme, som jeg personlig syntes gir best smak. Ønsker du gul farge på deigen kan 1-2 ts gurkemeie tilsettes som fargestoff. 

Safran selges på apotek, og til denne deigen trengs kun 1 gram, dersom du velger det. Det er dyrt, men dette er krydderets «gull». 
De saftige lussekattene kan fryses, for så å tines i ovnen på 100 grader i 10-12 minutter (varmluft) rett før de skal spises. Blir som ferske igjen.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 550 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 100 g smør
  • 3.5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg

Pynt

  • 1 stk egg, utblandet med vann til pensling
  • rosiner

Slik gjør du:

  • 550 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 100 g smør
  • 3.5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg

Pynt

  • 1 stk egg, utblandet med vann til pensling
  • rosiner
Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. Tilsett smeltet smør og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter, avhengig av størrelse på deigen. Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet må den hvile.
La den hvile minimum en halvtime på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du begynne utbakingen. Følg fremgangsmåten på bildene.
La den hvile minimum en halvtime på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du begynne utbakingen. Følg fremgangsmåten på bildene.
Sett lussekattene på en bakeplate. Hev enda en gang (ca. en halv time) før de pensles med egg utvannet med vann. Stek de saftige lussekattene på 220 grader 5-7 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. Tilsett smeltet smør og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter, avhengig av størrelse på deigen. Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet må den hvile.
La den hvile minimum en halvtime på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du begynne utbakingen. Følg fremgangsmåten på bildene.
La den hvile minimum en halvtime på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse kan du begynne utbakingen. Følg fremgangsmåten på bildene.
Sett lussekattene på en bakeplate. Hev enda en gang (ca. en halv time) før de pensles med egg utvannet med vann. Stek de saftige lussekattene på 220 grader 5-7 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?