Til hovedinnhold

Honeycomb

30 min
4 varer
234
Honeycomb

Knust honeycomb er veldig godt å drysse over desserter eller å blande inn i is. Bør oppbevares i et lufttett glass.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g sukker, finkornet
  • 5 ss sirup, lys eller gyllen
  • 2 ts natron, eller bakepulver
  • sjokolade, smeltet til dypping

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 200 g sukker, finkornet
  • 5 ss sirup, lys eller gyllen
  • 2 ts natron, eller bakepulver
  • sjokolade, smeltet til dypping
Kle en liten form med bakepapir, pensle bakepapiret med litt smør eller nøytral olje.
Bland sammen sukker og sirup i en helt ren kasserolle, rør det godt sammen. Varm opp blandingen stille og rolig uten omrøring (rist eventuelt litt på kasserollen hvis du føler behov for å røre).
Kok sukkermassen videre, til den får en pen og gyllen farge (ca 135-140 grader hvis du har et egnet steketermometer). Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør raskt inn natron/bakepulver. Sukkermassen vil umiddelbart doble sitt volum.
Hell den luftige massen straks over i den klargjorte formen, vær forsiktig – dette er varmt. Avkjøl i romtemperatur i minst én time, før du knekker den sprø og porøse ”honeycomben” i mindre biter. Dypp bitene i sjokolade, hvis du ønsker det.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en liten form med bakepapir, pensle bakepapiret med litt smør eller nøytral olje.
Bland sammen sukker og sirup i en helt ren kasserolle, rør det godt sammen. Varm opp blandingen stille og rolig uten omrøring (rist eventuelt litt på kasserollen hvis du føler behov for å røre).
Kok sukkermassen videre, til den får en pen og gyllen farge (ca 135-140 grader hvis du har et egnet steketermometer). Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør raskt inn natron/bakepulver. Sukkermassen vil umiddelbart doble sitt volum.
Hell den luftige massen straks over i den klargjorte formen, vær forsiktig – dette er varmt. Avkjøl i romtemperatur i minst én time, før du knekker den sprø og porøse ”honeycomben” i mindre biter. Dypp bitene i sjokolade, hvis du ønsker det.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?